Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte jak se jmenuje přípravek, asi granulky, které se přidávají do půdy a ony nsáknou vodu a nemusí se tak často zalévat. Nedávno to ukazovali v pořadu zázraky přírody.Ale pochpitelně neřekly jak se to jmenuje. Prý se to dává i do dětských plínek. Nebo jestli je na trhu něco podobného. Chtěla bych to zkusit, protože mívám truhlíků víc než je zdrávo, tak že bych měla snadnější zalévání. A že snad i šetří vodu,což by bylo dobré, protože to vypadá, že bude málo pršet. Dík za odpovědi. Alik
Osvědčily se nám samozavlažovací truhlíky. JInak z absorbentů, které zadržují vodu lze použít pro pěstování tzv. Seramis www.seramis.info
Aliku, také mně to vrtalo v hlavě. Jen si myslím, že ten zázrak koupíme za nemalé peníze a při výměně zeminy po přezimování, vyhodíme. Nakonec jsem ten nápad úplně zavrhla, protože stejně mám samozavlažovací truhlíky, kterých je na trhu, poměrně mnoho typů. Já osobně mám s textilními pásy do dvojitého dna a nálevním otvorem s pinpongovým míčkem pro kontrolu výše hladiny vody. Už je mám, k naprosté spokojenosti snad 7-9 let. Ještě je čas, poohlédněte se po samozavlažovacích truhlících a květináčích a pak se rozhodněte. Ale že se už těšíme, až truhlíky vytáhneme na světlo a začneme vybírat, čím je osadíme!
zahrada.cz/... Mám tyhle 60 cm dlouhé a do každého liju 3 l vody s jedním víčkem hnojiva. Mám i jeden obyčejný, ale tam jsem stále nejistá, jestli kytky mají dost vody a naopak, jestli jsem nepřemokřila.
Díky za rady. Samozavlažováky mám také již několik let. Jen jsem chtěla vyzkoušet něco nového. Ale máte pravdu asi to bude drahé a kdybych to pak vysypala na zahradu asi by to nedělalo bobrotu pro ostatní rostliny. Většinou staré truhlíky sypu na kompost a pak po čase vracím na zahradu.Alik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.