Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou bobnovou sekačku?

Od: petec odpovědí: 1 změna:

Máme neobdělávané políčko cca 1500m2 které zarůstá trávou + zahradu a potřebuji cca 2-3x ročně posíct. Zatim jsem řešil sousedskou výpomocí kamarádů. Rád bych ale řešil sám a tak se rozhoduji nad nákupem vhodné sekačky. Můj dojem je, že by byla vhodná nějaká bubnová sekačka a tak jsem si předběžně vytipoval od Vari. Dělají několik modelů cca od 18000 Kč do 30K a dvojnásobek za dvojbubnovou kterou rozhodně nepotřebuji. Prodejce mi vychvaluje Adelu, jenže z té má pochopitelně větší marži než z levnějších. Adela je kolem 30 tiisíc. U sekaček se používají motory Honda nebo Briggs and Stratton. U Adely je údajně výhodou jen jeden klínový řemen, takže odpadá údržba dalších, ostatní sekačky mají 3.
Nechal jsem se informovat, jak se řemeny vyměňují a je to velmi jednoduché, takže si myslím, že je to zástupný problém. Navíc levný model má možnost jeden z řemenů přehazovat a měnit tím rychlost pojezdu což si myslím, že není k zahození.
Prosim o případné zkušenosti, ev. doporučení jiné značky či provedení.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

2x

Bubnová sekačka adela není špatná volba. Motory briggs a honda jsou motory spolehlivé, při běžné udržbě vydržejí hodně. Dostupnost dílů na motory briggs a honda je bezproblémová. Ovšem na hondu budou díly dražší než na Briggse. Plochu, kterou chcete sekat je adela dostačující.Pokud chcete trávu sekat a poté třeba sušit, je bubnová sekačka vhodná. Pokud trávu nechtáte ležet, je vhodnější mulčovač. Konkrtétní typ bubnové sekačky Vám nedoporučím, jelikož s tím nemám zkušenosti. Ale před 3 lety jsem měl mulčovat od hondy. Na přesný označení se nepamatuji. Pořizovací cena byla 49.000 Kč.Bez problému stroj bral 1.5 m trávu.V dnešní době by jste ji sehnal do 30 tis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]