Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Substrat pro pokojove rostliny

Od: tekooman* odpovědí: 5 změna:

mam doma substrat pro pokojove rostliny, jenze je nanem napsano ze je s aktivnim humusem na 6tydnu, muzu do nej presazovat i rostliny, ktere by se prave ted v unoru jeste hnojit nemeli?nebo mam zakoupit jiny substrat popripade ktery?predem diky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Klidně použít, jen dát pozor, zda nepřesazujěš rostliny s většími nároky na kyselost zeminy. Jde vlastně o bohatší substrát, který podporuje jak vývoj celé rostliny tak i její kvetení. A současné počasí stejně odpovídá spíše dubnu...

strejc :)
tekooman*
hodnocení

rostliny s vetsimy naroky na kyselost zeminy jsou napr. pokojova azalka, begonie?na ktere bych si mel davat pozor?

Tak to se týká zrovna azalek. Begonie by měly být v pohodě.

Pokud chceš znát detailnější odpověď k jednotlivým rostlinám, jmenuj je. Bude to asi jednodušší...

Buď ve svých otázkách konkrétní! Už jsem tě na to jednou upozornil*stop*

tekooman*
hodnocení

asi to bude tim, ze vse moc dopodrobna rozebiram, ale asi to nebude to nejlepsi reseni, nekde jsem se docetl za i u azalky nemusi vadit substrat s ph 5, ale musi se hnojit tekutym hnojivem primo urcenym na azalky a tim bude puda kyselejsi, proto jsem si zakoupil krystalon rododendron, jeste by me zajimalo, kdyz si chci namnozit rizkovanim napr. fikus, tak muzu dat rizek do raselinoveho substratu pro rizkovani?nebo rovnou do substratu pro pokojove rosliny?

crassula*
řízek dej do růstového stimulátoru, do substrátu pro pokojvé rostliny namíchej 1/4 písku a řízek zasaď.
Písek udrží dostatečnou vlhkost pro tvorbu kořenů. Pěstovat rostliny není taková věda jakou z toho děláš.
Cras.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]