Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se vysévá kukuřice?

Od: lidus* odpovědí: 8 změna:

Vážení zemědělci, zahradníci, zahrádkáři. To, že máme vyset kukuřici do země vyhřáté na 8c jsem našla, ale kdy tak asi to je? Stačí mi, když napíšete, seju např. koncem března. Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Konec dubna, začátek května.

doplněno 20.02.14 18:34:

Teď jsem se díval, že loni jsem sel cukrovou kukuřici 26.4.

erikretr*
hodnocení

2x

vysévá se na konec dubna začátek května

lidus*
hodnocení

Moc děkuji.

kukuřice potřebuje teplo, ta se uspěchat nedá... ale pak to rychle dohoní :) začátek května je ideální, tedy pokud bude kolem 10°C.

hodnocení

2x

Liduško:Po zmrzlících ;) ireceptar.cz/...

doplněno 20.02.14 18:52:

Liduško,rádo se stalo ;)U nás ještě díky Bohu kulaci žijí...*modla*

lidus*
hodnocení

Wamp díky, manuál je přesně to co potřebujeme, tchán si zemřel, on starý agronom něměl potřebu nám něco říkat a my teď máme na výběr, nechat ležet ladem nebo bojovat.

Výsev po zmrzlých je dost zažitý nesmysl. Jde o to, aby rostliny nepřišly do styku s mrazem a vylezly až po zmrzlých. Semenúm v půdě mráz neublíží.

doplněno 20.02.14 22:01:

Spon 60-70x20-30 cm, hloubka 5-8cm. Hustý porost=malé palice.

lidus*
hodnocení

Prokope, dík, vyšla jsem z vaši první odpovědi a hned to volala manželovi, ten totiž už aktivně připravil secí stroj. Ještě vás poprosím o radu abych to nemusela hledat. Jak daleko řádky od sebe a jak daleko zrno od sebe. Řádky od sebe 50-60cm a zrno na řádku 15cm , hloubka setí asi 5cm, je to tak dobře? Zasadit brambory jsme loni zvládli a podle pořekadla "čím blbší sedlák, tím větší erteple" byla super úroda. Děkuji za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]