Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jaké květiny pěstovat na zaskleném balkóně?
Dobrý den.
Já mám zasklený balkon na východ. V zimě je tam i mínusová teplota, v létě i při otevřených horních oken je tam teplota o něco vyšší než venku. V květináčích, nebo truhlících můžete úspěšně pěstovat kvetoucí letničky, nízké i převislé. Já kromě květin pěstuji na balkoně i zeleninu. V kýblíku mám libeček, v truhlících naťovou petržel, celer, majoránku, salát listový na česání, pažitku, naťovou cibuli, rajčata Vilma. Na balkoně se dá vypěstovat i nízký kopr, špenát a ředkvičky.
Špatná otázka. Na dobrou odpověď je potřeba znát orientaci ke světovým stranám a rozsah teplot v létě, v zimě.
Balkón je na severní straně, v zimě teplota/nejnižší +2 stupně. V létě při zavřeném skle nejvíce 30 stupňů. Jde právě hlavně o letní měsíce, v zimě tam mám břečťany, kterým chlad nevadí.
Když vám poradím něco na léto, tak to budete muset stěhovat na zimu někam do tepla a ke světlu. V létě by se tam mohlo dařit Broméliím, z orchidejí Paphliopedium, Phalenopis, nebo něco ze spodního prlesního patra třeba maranty, kapradiny. V zimě by se tam daly taky přezimovat muškáty, jednoduché kaktusy a taky to snad mělo umožnit přezimovat masožravé Saracenie. Ty přezimované budou však chtít na léto na světlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.