Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Květiny - zasklený balkón

Od: 2810* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu, jaké květiny pěstovat na zaskleném balkóně?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den.

Já mám zasklený balkon na východ. V zimě je tam i mínusová teplota, v létě i při otevřených horních oken je tam teplota o něco vyšší než venku. V květináčích, nebo truhlících můžete úspěšně pěstovat kvetoucí letničky, nízké i převislé. Já kromě květin pěstuji na balkoně i zeleninu. V kýblíku mám libeček, v truhlících naťovou petržel, celer, majoránku, salát listový na česání, pažitku, naťovou cibuli, rajčata Vilma. Na balkoně se dá vypěstovat i nízký kopr, špenát a ředkvičky.

bruk600*
hodnocení

0x

Špatná otázka. Na dobrou odpověď je potřeba znát orientaci ke světovým stranám a rozsah teplot v létě, v zimě.

2810*
hodnocení

Balkón je na severní straně, v zimě teplota/nejnižší +2 stupně. V létě při zavřeném skle nejvíce 30 stupňů. Jde právě hlavně o letní měsíce, v zimě tam mám břečťany, kterým chlad nevadí.

bruk600*

Když vám poradím něco na léto, tak to budete muset stěhovat na zimu někam do tepla a ke světlu. V létě by se tam mohlo dařit Broméliím, z orchidejí Paphliopedium, Phalenopis, nebo něco ze spodního prlesního patra třeba maranty, kapradiny. V zimě by se tam daly taky přezimovat muškáty, jednoduché kaktusy a taky to snad mělo umožnit přezimovat masožravé Saracenie. Ty přezimované budou však chtít na léto na světlo.

martinxx1

navedl bych tam topení a pěstoval tam tropické rostliny :)

zvidavajanca*

Vážně "jen" 30°C, tomu moc nevěřím.

Pravda, že já mám zasklený balkon na jich a 50°C v létě je časté.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]