Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh mini rajčátek

Od: wydra® odpovědí: 17 změna:

Nezná někdo drzh malinkatých rajčátek, kterí jsem dlouhá kolem 4cm, prumer asi 1cm, pevna, sladoucka. Ma je jedna pani na Slovensku, ale nezna nazev, vypestovala ze seminek z jednoho kousku, ktery od nekoho dostala. Lepsi rajcata jsem snad za svuj zivot nejedla. Maji tvar rajcat na foto v priloze, jen jsou malinkata. Rostou na krich jako normalni rajcata, pouze o neco nizssi jsou. Typ Rosalita to neni!

Za radu dekuji !

doplněno 14.02.14 19:20:

Rajcatka ktera hledam rostou na vetvicce ridceji a jsou to spis malinkate ovalky, pevne, sladoucke!

Druh mini rajčátek

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cituska*
hodnocení

2x

Ano jsou to Policina,dosti úrodná ale mě se zdají trochu tuhá.

Více mi chutnají tato: jpeg.cz/...

i když jie nedoporučuji pěstovat v závěsném květináči ale ve vyšší větší nádobě,mají rozsáhlé kořeny.

hodnocení

@cituska prave ze rajcatka jsou tuha, ale nemaji tuhou slupku, jsou krasne kompaktni. Doslova mi ucarovala, snad nikdy jsem jeste lepsi rajcatka nejedla. Mam slibenych par seminek! Nemam sice zahradku, ale mam dve kamaradky , ktere snad vypestuji. Mozna zkusim jednu sazenicku za oknem. Fakt diky!

pohanka*
hodnocení

0x

Může to být rajče divoké. V běžné síti se nedá koupit. Je slaďoučké, malinké, takže to by mohlo být. Netrpí žádnou chorobou, pokud ano, tak se dokáže samo ozdravit. Minimální nároky. Roste jako keřík bez podpory, pokryje půdu. Jediná potíž je, že se velmi špatně shání.

doplněno 14.02.14 19:48:

Když jem odpovídala, tak foto ještě nebylo. Divoké rajče je malé kulaté, tak to asi nebude.

doplněno 14.02.14 23:47:

Z Ruska nebo Est.? jsou oblíbené ,,Sladkaja devočka,, velmi podobné na obrázku.

hodnocení

Jsem se docetla jake rozmanite druhy maji v Rusku. Tak neni vylouceno, ze je to odsud. Skoda, ze jsem si to alespon nevyfotila. Ona foto nema . Za odpoved dekuji.

hodnocení

0x

Trochu připomínají rajčata Šejk, nebo Denar.

doplněno 14.02.14 19:36:

Zapálení pěstitelé si nechávají posílat semena nejen rajčat z Ruska. Co jsem četla, tak si semena chválí.

doplněno 14.02.14 22:33:

Podobají se ruským rajčatům Supermodel. Rajčata Šejk jsou také chutná.

hodnocení

Našla jsem obrázek, nejpodobněší rajčeti. Ještě jsem se dozvěděla, že je keřík vysoký jako normální rajčata.

Druh mini rajčátek #2
lidus*

Předloni jsem koupila dvě přísady šery rajčat a urodily se malé červené oválky-nic lepšího jsem nejedla, loni jsem koupila prý ty samé ale vyrostlo cosi jiné a tak mi nezbylo než složitě od prodavačky zjistit kontakt na pěstitele a dozvěděla jsem se, že jde o lahůdkovou odrůdu POLICINO.

doplněno 16.02.14 18:45:

Dnes mi kamarádka doporučila dvě odrůdy, RAVELO a ROSALITA prý jsou to malé oválky a je jich hrozně moc, jena z těchto odrůd, už neví která, že to vypadá na stonku jako velký hrozen.

mija*

Potřebovala bych poradit,pročítám si tu rady a vidím že jste zřejmě zkušená chalupářka...když seji semínka rajčátek tak je vysejí do truhlíků, jak povyrostou tak je přepikyrují po jednom do malých plastových květináču no a pak už v květnu jdou sazenice na zahrádu.A ted můj dotaz ,co kdybych vysela ty semínka po jednom do květináčku a odpadlo by mi to pikyrováni,lze to tak udělat?Díky za radu.

lidus*

Mijo to by asi šlo ale vysejete 10 kelímků a 7 nevzejde, už několik let přísadu kupuji. Pokud jsem si ji sama pěstovala tak jsem vysela do truhlíku, pak přesazovala do kelímků a měla zastavěné parapety v místnostech. V paneláku je teplo a tak rajčata byla celkem tenká a zbytečně vysoká, převoz na chalupu byl složitý, přísada se lámala.

rencadk

Jenom moje zkušenost...výsev do výsevního substrátu, protože je jemný a semínka snadno vzejdou. Substrát ještě propařím v mikrovlnce kvůli smutnicím. Pak rostlinky dávám do kelímků s normál. hlínou a pískem, pomáhám jim Lignohumátem. Myslím že se pikýruje proto aby se vytáhlá rostlinka zasadila hlouběji (skoro až po děložní lístky) a podpořil se růst dalších kořenů.

bimba*
hodnocení

0x

Zkuste to tady osiva-semena.cz/... . Já už mám nakoupíno.

hodnocení

VŠEM dekuji za odpovedi . Podle popisu se domnivam, ze by mohlo jit o tu odrudu POLICINO. Ale jista si budu az v lete. Urcite vyfotim a pokud to bude jen trochu mozne, vratim se sem a doplnim moji otazku.

rencadk

Podle vašeho popisu...Šejk určitě ne (ani by vám nechutnal je na zpracování) - je mnohem větší. Pollicino je také větší. Tipuji Děvočku nebo Nastju Sl.

Na fotce: horní řada zleva Pollicino, druhá řada uprostřed Sladkaja děvočka, třetí řada vpravo Šejk.

Druh mini rajčátek #3

hodnocení

0x

Dobrý den. V roce 2012 jsem koupila v Globusu rajčátka cherry, rybízové, dlouhé a větší kulaté. nechala jsem přezrát a semínka usušila. V loni jsem semínka nasadila do vany + velká rajčátka. Rajčata si rostla jak chtěla, všechna byla stromková. Podívejte se blíže a uvidíte, že v bedýnce jsou i dlouhá cherry rajčátka. Pozor. Ná jídlo jsou dlouhé cherry vynikající, tužší, ale nehodí se na vaření. Třeba rajská omáčka, je lépe si vypěstovat velká masitá. Jen můj názor. Viky

Druh mini rajčátek #4
Druh mini rajčátek #5
Druh mini rajčátek #6

cituska*
hodnocení

0x

Dnes dorazil časopis zahrádkář a byla v něm vložena semena rajčátek pro mlsné jazýčky.

Přikládám vám foto, těch loňskýc Pollicino a letošních Datlo...vypadají stejně že?

Jak vidíte dají se u nás koupit firma SEMO

Druh mini rajčátek #7
rencadk

Mrkněte na druhou stranu sáčku DATLO...prý je tam malým písmem, že je to nějaká jiná odrůda. Koumáci :))

cituska*

Pravdu máte,vše jsem nedočetla ,hlavně to že červené špatně klíčí a proto je v síčku rajče oranžové...dacani jsou to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]