Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gloxinie

Od: tekooman* odpovědí: 5 změna:

potreboval bych poradit co s gloxinii, mel jsem ji pres zimu v tmave mistnosi a ted jsem ji dal do tepla na svetlo

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Hodně rostlin se po prvním roce obvykle likviduje. Hlíza však vyraší častěji, ale ubívá květů. Pokud hlízy přes zimu ukládáte, vyhovuje jim teplota okolo 15°C. Měl jsi ji ještě nějaký čas nechat odpočívat. Pokud ji ale již máš venku, dej ji na polostinné místo s teplotou 20 - 23°C. Pozor na slunce, spaluje gloxíniím listy. Rostlina má ráda vyšší vzdušnou vlhkost. V místnosti s ÚT je dobré použít odpařovače. Během jara a léta potřebuje mnoho vody, od září pak již méně. Je nutné dbát, aby listy nebyly mokré. Přihnojit tak jednou týdně, během kvetení hnojivem obsahujícím draslík. Hlízu umístit do normální lehce kyselé zeminy. Pokud máš rostlin víc, dbej, aby se vzájemně nedotýkaly listy.
strejc :)
tekooman*
hodnocení

mam ji na zapadnim okne, z hlizi vylezlo cosi cerveneho velike asi 3cm, mam ji presadit a hlizu prekryt lehce zeminou?
To budou asi první lístečky. Dooufejme, že už bude jaro a hodně sluníčka a tak ji tedy lehce očisti od starých kořeků, zasaď tak, aby vršek koukal ven z hlíny a zalej.

Hlízu ano, její vrch nech vyčnívat přesně tak, aby lístky již byly nad povrchem zeminy. :)

Dodatečně se omlouvám za chybu v mém minulém sdělení - ubývá, já vím...:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]