Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Copak je to za rostlinu?

Od: alli* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, prosím poraďte, copak je to za rostlinu a jak se o ni postarat? Díky!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alli*
09.02.14 18:50
hodnocení

tahle!

Copak je to za rostlinu?

hodnocení

0x

To je orchidej. Čekat, až vyrazí nový stvol. Listy má zdravé, proto si myslím, že jste ji od někoho dostal a ten se o ni dobře staral. Já bych se zeptala té osoby.

doplněno 09.02.14 18:56:

Je sice zasazená neklasickým způsobem do hlíny a to je divné. Jak dlouho ji máte, nebo jak jste k této rostlině přišel. To hodně pomůže pro další rady. Je to docela zvláštní.

alli*
hodnocení

Mám ji chvíli...byl to dárek, proto víc nevím.

No právě, to jsem si myslela. Ale dárce přece nebude chtít, aby Vám uhynula, přece po něm nechcete znát cenu, ale jak ji pěstovat dál a hlavně co to je. Já když někomu daruji rostlinu, tak mu řeknu ráda o co jde, a jak se má o ni starat. jinak to přece nemá cenu. Není co skrývat.

sebod*

Domnívám se, že to není orchidej, ale Sloní ucho (Haemanthus albiflos). Stačí se opatrně podívat, zda rostlina má hned těsně pod povrchem takovou malou cibuli.

bruk600*

Souhlasím, sebold@ má pravdu. Phalenopsis to určitě není.

esterpolkova

Aha.Nečetla jsem Váš příspěvek,tuto rostlinu znám,ale v první chvíli mě to vůbec nenapadlo..Jste frajeři,protože bych hned řekla,že to je Orchidej..

Ahoj Sebod. Sloní ucho mám doma a fakt ho znám. Nemusíš se dívat opatrně, cibule jsou nad zeminou a jsou viditelné. Jinak by nekvetly. Tohle sloní ucho není.

doplněno 18.02.14 09:16:

Sebod, omluvám se Ti. Máš pravdu. Suzy.

sebod*

Suzy. každý se může splést. Pro mě je jen úsměvné, že já i Limetka, která je fakt odbornice, napíšeme, že se DOMNÍVÁME. Ale Ty to víš NA 100%...jo, na 100% ale blbě!

Jinak u tohoko Sloního ucha NEMUSÍ být cibule vidět. Leckdo cibuli dá hlouběji do země a nechá koukat až listy.

Jinak si fakt nedokáži představit orchidej, která by dlouhodobě prospívala v takové zemině, která je na obrázku. Podle povrchu zeminy je vidět, že rostlina je takto zasazena již delší čas. A přitom "orchidej" na obrázku má nádherné zdravé listy.

Ale pravda je, že obě rostliny mají ty listy pododné :)

doplněno 18.02.14 10:43:

Jinak to Sloní ucho - to jje takový domácí plevel. Za chvilku ho máš plný květináč. Vidíš to, to jsou ty náhody, já jsem ho zhruba před měsícem likvidovala. Co šlo, to jsem rozdala zbytek šel do popelnice...Tak jsem Ti ho mohla taky poslat.

esterpolkova
hodnocení

0x

Ano,Jednoznačně Orchidej - Phalaneopsis tipuji.
Počkejte a starejte se k ní hezky.Potřebuje hnojivo a měkkou vodu.(Speciální hnojiva určené pro Orchideje dostanete koupit celkem běžně ;))(Důežitými látkami pro podporu kvetení je Draslík a fosfor)
Potřebuje také dostatek světla po celý den a nejlépe,když ji postavíte na Jižní či východní okno,pak bude prosperovat.(zase nesmí být na přímém Slunci)
Pokud se k ní budete chovat hezky a budete s ní jednat opatrně vyraší ji veliký stvol,nesoucí krásné květy.
Po odkvetení stvol nestříhejte a nechejte je tak.Dávejte si také pozor na množství vody.Lepší než zalévání je, kropení vodou ;)
Přeji hodně radosti z nádherných květů,opravdu překrásné rostliny ;)

limetka*
hodnocení

0x

Já se domnívám, že se jedná o krvokvět - orchidej by nebyla v běžné zemině. Podívejte se na netu na obrázky, bude to on!

doplněno 12.02.14 16:32:

Juj, až teď jsem si všimla, že na to sebod už kápla přede mnou :)

Tohle tedy stoprocentně není sloní ucho. To mám také a listy nejsou takto kožovité a tuhé. Navíc jsou cibule dost vidět, protože jsou nad zeminou. Podle mne to je divně a netradičně zasazená orchidej.

doplněno 17.02.14 22:25:

Sloní ucho, neboli krvokvět. Tak tahle rostlina to není na sto procent.

doplněno 17.02.14 22:44:

Bóže spletla jsem obrázky. Posílám krvokvět.

doplněno 17.02.14 22:50:

První obrázek je gloxinie. Spletla jsem obrázky. Krvokvět je u té lilie a také na druhém obrázku na poličce, vedle begónie. Ten dlouhý stvol s chlupatým červeným květem. Takže opravdu to není ta rostlina, kterou tazatelka zadala do otázky.

Copak je to za rostlinu? #2
Copak je to za rostlinu? #3
Copak je to za rostlinu? #4

Řeč je o tomto krvokvětu. profizahrada.cz/...

Tak to se omlouvám. Tady ovšem není pochyb. Ty listy jsou identické. Jak je vidět, existují dva druhy. Taky by se mi ten bílý moc líbil.

ukulele*

Existují dva druhy? Haemanthusů je vědecky popsaných přes dvacet...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]