Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bazalka v zimě v pokoji

Od: draiv* odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny.Protože miluji vše co zavání bazalkou, koupil jsem si již potřetí v Penny zelenou bazalku v plastovém květináčku.Poprvé jsem ji po příchodu domů přesadil a z toho už se nevzpamatovala.Podruhé jsem - co jsem tak různě pochytil, bazalku nepřersazoval, denně zalíval, nerosil.Jednou jsem jí dvě větvičky odřízl, zbytek až na jednu uschnul.Mám ji nyní v pokoji na parapetu na jižní straně, ráno +13 st., podvečer + 20 st.Dělám něco špatně? Mám vůbec v zimě šanci?

Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Je to tak, tyhle rychlené bazalky jsou v zimě na jedno použití. Vlastně jsou choulostivé, teplomilné a u nás si je můžete vypěstovat jenom v létě. Takže pokud jste je koupil nyní v zimě, když bylo pod nulou a než jste je dovezl a přenesl domů, rostlinka nastydla. Abych řekla pravdu, měse je nepodaří dlouho udržet na živu ani v létě. Koupit, ořezat, použít, zbytek vyhodit. Pěstujte šnytlík.

zabu
hodnocení

0x
Já se na totéž loni ptal v květinářství, a prý tyhle rostlinky jsou nějak "rychlené" a doma už nerostou. Prý jedině semínka a vypěstovat si vlastní. Ale zatím jsem se k tomu neodhodlal.

limetka*
hodnocení

0x

Potřebuje sluníčko, takže nejvoňavější bude, pokud ji budete v létě pěstovat v truhlíku na balkoně. Tyhle zimní rychlené ve sklenících nemají šanci na delší život.

floro*
hodnocení

0x

No já mám už dvě na parapetu. Na topením na východojižním okně a vypadají dobře. Pravda na moc velké vaření to není, protože z nedostatku světla téměř nerostou, ale pesto jednou měsíčně dají. A pochybuji, že po každodením zalévání vám uschla, spíš uhnila. Bazalku zalévejte jen velmi sporadicky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]