Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi, co mám dělat s fíkusem. Začal ztrácet listy. Ty mají na sobě fleky, ze spodní strany černou krupičku a opadávají. Nové výhony se netvoří a když se vytvoří, tak zaschnou a odpadnou.
Pravděpodobně fíkus moc zaléváte. Při nižší pokojové teplototě a vysoké zálivce fíkus často shazuje listy. Fíkus dejte do teplé místnosti a zalévejte mírně až zemina trochu vyschne. Jak velký je ten fíkus, jaké měl letos přírustky a hnojil jste ho letos? Příčin může být více - chladno, průvan, nadměrná zálivka, nedostatečná výživa.
doplněno 05.11.12 18:54:Černá krupička - není to trus od třásněnek?
Dobrý den,mám stejný problém akorát listy nemají žádnou krupičku,byl bezproblému do doby než jsem ho před 2lety přesadila do kamenné nádoby a už se nemůže vzpamatovat.Hnojím ho.V květinářs.řekli,že to není nádobou ani hlínou.Použila jsem univerzální.Ale nevím jestli opravdu nevadí kamen.nádoba,předtím byl v plastové.Když byl venku začal se pomalinku kakoby lepšit.Ted je uvnitř na svém místě a má pár listečku.
Musím odporovat medmic. Mám Benjamina už několik let. Každoročně ho vynesu na léto na zahradu a ošmikám mu větve, protože jinak by se mi pak dovnitř ani nevešel. Pokaždé obroste. Posílám foto, že si nevymýšlím. Většinou s ním běhám z místa na místo, protože je rozrostlý. Dokonce má i plody. Teď zrovna ne, ale až mu zase narostou, tak vyfotím a přepošlu. Jsou to takové malé kuličky. Nikdy samozřejmě neuzrají, ale je jich hodně a každý se diví. Mám i jiný fikus, taky pošlu fotku. S tím ale nikam nechodím, neboť je to obr, ani jsem ho nemohla pořádně vyfotit. Ta veranda je malá a nemám patřičný odstup. A taky pošlu, v jak malém květináči je.
A teď ten květináč. Ono to nejde pořádně vyfotit, z nedostatku odstupu. Větve jsou totiž dlouhé tři a půl metru a mám je přichycené na háčcích ke stropu. Jinak by to nešlo. Ale nic moc s tím fikusem nedělám. Ani s jedním, ani s druhým. zalévám jen když vidím, že je to nutné, někdy spíše nechám vyschnout, ale pak zaleji důkladně. Ale pouze dešťovkou. Občas pohnojím obyčejným hnojivem na pokojové květiny. Květináč je k poměru té rostliny hodně malý, ale už ani nejde přesadit, nemůžu s ním pohnout, přesto roste jako divý a vyráží nové větve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.