Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zalevat kaktusy

Od: andycibulka* odpovědí: 4 změna:

Posledni dobou se mne nedari kaktusy. Zloutnou od spodu a casem uschnou.Nevim, jestli je zalevam moc, anebo malo.Poradte.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kaktusy zalévám velice maličko.V zimě vůbec,spíše pouze rosím..A vida,rostou jako z vody:-D

doplněno 03.02.14 18:23:

Nedávám je do sklepa.Mám je celoročně,a to po celém území domu,včetně chodby.

petrkess*
hodnocení

1x

Podle mě to určitě znamená, že je zaléváte moc.

hahanaj*
hodnocení

0x

přes zimu je nezalévám vůbec ...odnesla jsem je z bytu do chladna a vyndám je až na jaře a pak opatrně začnu se zalévání...ale popravdu maličko- kaktusy milují spíš přísušek než nadbytek vody

bruk600*
hodnocení

0x

Pouštní a polopouštní kaktusy chějí v zimě do chladnějšího prostředí (tak 10°C)a po celou tuto dobu nezalévat! V této době jsou v jakémsi spánku a tak vodu nepotřebujou a po zalití hrozí jen jejich uhnívání. Já je mám v ještě chladnějším prostředí, kdy mi v mrazech klesají teploty k nule a taky přežívají. Pokud je máte v teple v bytě, tak to nebude dělat nikdy dobrotu, protože potřebují období klidu a to se jim takto nedostane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]