Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žloutnutí bambusu

Od: petrushkaa* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

mám takový dotaz .. Koupili jsme si s přítelem bambusy a mám ho ve skleničkách s gelovými kuličkami jak jsou nasáklé vodou .. No a já musela oba dva zaříznout protože byli moc dlouhé (poradil mi to pán v obchodě) že se mu nic nestane a mě ten jeden začal zespodu žloutnout a bojím se že uhnije,je možný že jsem ho blbě zařízla a nebo že tam má zespodu moc vlhko? :( Poraďte mi prosím kdo se s tím setkal .. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

duha*
hodnocení

0x
Vypada to ze ma moc vody nechte ho trochu proschnout

miriana
hodnocení

0x

Mě naopak bambusy prosperují jen v akvárku, nebo váze - s úplně ponořenými konci ve vodě. Když jsem zkoušela přesadit do květináče, začal konec uhnívat.

petrushkaa*
hodnocení

Tak to mám z toho vyndat na pár dní a on se znova zazelená? Moc tomu nevěřím :/

miriana

Zaschnout určitě ne, zastřihla bych to co nejdál to půjde od toho nahnilého konce a šoupla bych to do vázy jen s čistou vodou, žádné kuličky.. Naopak (jak píši výše) když jsem se krásně rozrostlý bambus pěstovaný jako hydroponii snažila přesadit do hlíny, tak začal uhnívat.

hodnocení

0x

Víte s naprostou jistoto, že se jedná o bambus? Bambus štěstí, Lucky Bamboo? ;) To je totiž název pro komerci. Jedná se o dračinec, dracenu. Našla jsem pěkné povídání Z vody do substrátu, ale nejde vložit odkaz. Dokonce i tady na poradně se už o tom několikrát diskutovalo. Také nelze vložit odkaz. Nebudu vám popisovat postup, jak rostlinku zachránit, prostě si to najděte. ;)

miriana

A vida - tak já tedy nemám bambus ale tuhle potvoru :) děkuji!

petrushkaa*
hodnocení

Já jí mám teda tom případě taky,doufám že si to zachráním :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]