Nejste přihlášen/a.
Prosím všechny pěstitele o radu, mám 2 orchideje, krásně odkvetli, ale už nenakvétají. Místo toho mi na koncích stvolu rostou nové sazenice (rostliny) Nevím, kdy je mám oddělit, jedna už mám cca 4kořeny, druhá je zatím malá. Co je špatně, že nekvetou, ale pouští nové sazenice. Děkuji za odpověď.
Ty stvoly jsou normální, stačí je odříznout, až jich je moc. Já orchideje pěstuji už léta a stále mi kvetou vždy s menší pauzou. Netrhat odkvetlé květy, pouze pokud stonek uschne, tak maličko odříznout. Zalévám je spodej 1x týdne, mám je na okně nad topení, v létě na ně jde plné slunce, až to nemá být. 1y za měsíc naliju do misky vodu s hnojivem, běžěn se prodává nebo se dají koupit tyčinky na orchideje.
Děkuji ajo, tak asi jako je u první orchidei mám rostlinku velkou, jen kořínků více, ale kratší. Mám už jí oddělit, nebo ještě ne, chtěla bych aby mi orchidea spíše kvetla, než pouštěla nové rostlinky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.