Ahoj Myslim ze by to mohlo byt toto : Oxalis purpurata Lidově: Čtyřlístek
Oxalis purpurata
Zdroj: Holandská květinářská kancelář
Detail květů
Původ: jižní Afrika, Amerika Charakteristika rostliny: Tato rostlina svými listy připomíná jetel, její listy mají však purpurovou barvu. Na svých dlouhých, tenkých stoncích nese růžové nebo bílé, drobné květy. Dorůstá výšky okolo 15 cm. Trvanlivost: Pěstuje se většinou do odkvětu, při správné péči ale vydrží řadu let. Požadavky na pěstování: Světlo: světlé stanoviště, snese i přímé slunce Teplota: ideální je teplota okolo 20 º C Voda: Zaléváme tehdy, je-li substrát suchý. V zimě zálivku omezíme. Hnojení: V době vegetace hnojíme každých 14 dní standardním tekutým hnojivem. V zimě hnojíme 1x za měsíc. Množeni: dělením Zemina: rašelinový substrát Letnění: vhodné na stinném místě na zahradě
Je tu někdo kdo by ještě vysvětlil proč se ta kytka menuje čtyřlístek a přitom má jen samý trojlístky
jaja28*
Kibici bude ti ke spokojenosti stačit toto vysvětlení?: (Oxalis) Šťavel, alespoň do květináče by si měl pořídit ten, který často hraje nějaké loterie.Šťavel se sází na slunné místo, které nevysychá do hloubky 5 cm. Má listy rozdělené na čtyři části, uvnitř tmavě hnědý kruh. V létě kvete drobnými růžovými květy. Sází se v květnu. Vyrůstá do výšky 10 cm. Šťavel je lépe na zimu vyjmout. Je větší záruka, že Vám zůstane. Můžete ho i přikrýt listím. Velmi dobře se rozmnožuje.
Tedy ergo kladívko - oxalis - šťavel - čtyři části listu - čtyřlístek
Nebude,protože se nejedná o Oxalis purpurata,kterej je na obrázku a vedle něj nápis že je čtyřlístek.Jsi hodná,že ses pověnovala vyhledání zdůvodnění názvu a já ti za to děkuju,ale vyhledala si špatnou odpověď.Polepšíš to?
Tedy ergo kladívko - oxalis purpurata - čtyřlístek - tři části listu - čtyřlístek
jaja28*
I ty jeden cimprlíne nevděčnej, já jsem ti psala o rostlince Oxalis jako takové.Ty ostatní druhy např. Oxalis purpurata - jsou jen dalšími kultivary Oxalisu. Takže Oxalis - čtyřlístek - chichichi. Buď už hodnej kluk a neříkej už ani muk.
Možná sem nevděčnej cimprlín ikdyž sem poděkoval,ale nemůžu zavřít kušnu.Otevři si na Google vyhledavači obrázky a zadej oxalis.Najdeš jich tam nějakejch štrnáct tisíc a kolik myslíš,že jich má štyrlístky?Nemůžu bejt teda hodnej kluk a nevydat ani muk.Ale věř tomu,že tě nechci namíchnout
Tady je jedno povídání o tom,že čtyřlístek u oxalisu je opravdu vzácností a objevuje se jen u pár kultivarů.Přeju hezkej den.
jaja28*
No vidíš ty kujóne, sám sis to našel, že Oxalis = čtyřlístek a o tom já jsem psala. Takže bingo! Jasně že jsi poděkoval, toho jsem si všimla - chválihodné a že bych se na tebe namíchla tak na to zapomeň - to ani omylem. Nejsem žádná nafrněná princezna. Ale na Oxalis čtyřlístku si trvám. Rostlinky pro novoroční štěstí: čtyřlístek Oxalis
Trvej,žij si v omylu že štyrlístek má tři lístky.Podstata mojí otázky zůstala neobjasněná-proč se menuje oxalis purpurata čtyřlístek,když má lístky tři?Co když je chyba jinde?Všimla sis,že i na seznamu je jen malinko o štyrlistym trojlístku?Proč je tam tak malinko?Protože se stala někde chybka a já jí chtěl použít jako vtipnej postřeh.Neslav binga před večerem.Myslim,že znám víc podobnejch problémů.To se ještě nadřeš.A nekaz si víkend,skromná princezničko.
jaja28*
Ale to víš, že si ho kazit nebudu a ty si ho taky pěkně užij. A s novými silami se vrhneme na další nové problémy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.