Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orchideji seschly poupata

Od: patrikus® odpovědí: 5 změna:

Umí mi někdo poradit čím to je že mi čtyři Phaleonopsis nasazují poupata, které mi opakovaně seschnou a opadnou?V bytě mi kvetly od nevidím do nevidím, tady v domě se jim něco nelíbí. Zalívku dělám pořád stejnou, když topíme tak rosím, ..před nějakou dobou jsem je přesadil, substrát jsem dal přímo na orchideje, pravidelně otvírám ventilačku...zatím rozkvetla jen jedna, zbytek stávkuje:(

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je jim horko, ideální je tak 18°C a ne sluníčko, které v tuto dobu má docela sílu.

miklous*
hodnocení

0x
Mě orchidejky kvetly i při větším teple. Sám máte bohaté zkušenosti ;). Napadá mě, že to může být tím přesazením - jdou do kořenů. Ale spíš si myslím, že chtějí více světla. Nebo jim vadí přímo ventilačka - nastydnou. Zkuste změnit místo...
hodnocení

děkuji všem, no ono se právě kromě toho přesazení moc nezměnilo, větral jsem vždy, zalíval a rosil jakoteď, musím tomu přijít na kloub, možná zkusím změnit místo

hodnocení

0x

Možná je moc rozmazlujete. To orchydeje nemají moc rády.

doplněno 11.01.14 18:11:

orchideje

wanesa*
hodnocení

0x

To je pravda,nerozmazlovat.Mám jednu orchidej už 6 let ,zalévám minimálně,jednou za 14dní a to jen trošku,mám jí na okně,kam jde slunce jen dopoledne,stále větrám i v zimě a vždy v lednu ,únoru kvete nejvíc.Teď má dva veliké trsy plné květů.Na podzim jsem jí ostříhala kořeny,přesadila,dala novou hlínu a už zase kvete.

doplněno 14.01.14 14:28:

Takhle vypadala před rokem...

poradte.cz/...

doplněno 17.01.14 11:43:

A taklhe vypadá po setříhání na podzim teď.Foceno včera:)

Orchideji seschly poupata

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]