Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat rozmarýn

Od: prababa* odpovědí: 9 změna:

Během léta mi vyrostl na balkoně krásný rozmarýn, který používám k vaření.

Lze tuto rostlinu udržet přes zimu v místnosti s ústředním topením, kde je

teplota 20- 24 st. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Lze, ale musí se mu svítit. Jnak se vytáhne.

miklous*
hodnocení

0x
Rozmarýn by měl přezimovat
na světlém místě při pokojové
teplotě nebo v chladnějších
prostorech (nejméně 5°C). V
tomto ročním období je také
vhodné omezit zálivku.

hodnocení

0x

Rozmarýna lékařská by měla být během zimy na světlém stanovišti s teplotou 10 - 15°C. Déletrvající teploty pod 10°C v zimě je pro ni kritická. V tomto období minimální zálivka bez jakéhokoliv přihnojení. Na jaře rostlinu přesaďte do výživné zeminy.

hodnocení

0x

garten.cz/... ;)

doplněno 26.11.13 16:01:

Já bych také hodně zastřihla. Usnadnila bych mu život tím, že by se musel postarat o mnohem menší část lístků.

ukulele*
hodnocení

0x

Samé pravdivé a správné odpovědi, bohužel dotaz byl položený velice nešťastně, otázka zní, ne jak jí vhodně zimovat, ale jak udržet rostlinu v teplém bytě.

wanesa*
hodnocení

0x

Lze.Mám to vyzkoušené.První zimu jsem nechala rozmarýn venku na balkoně a nevydržel,a druhou zimu jsem ho nechala normálně v pokoji,jen jsem ho hodně zastříhla ,vydržel a na jaře krásně vyrašil:)

borax*
hodnocení

0x

Já ho mám už 5 let od května až do teď venku. Jak začnou mrazy dám ho domů. Celou zimu je v obyváku u okna a chovám se k němu jako ke každé jiné pokojovce. Koncem ledna i kvete :)

zuzazuza
hodnocení

0x

Já ho jeden rok zapomněla venku na balkoně a na jaře normálně rostl dál.Od té doby ho tam nechávám,na jaře ho přištříhnu a jede jak o závod...

zuzazuza
hodnocení

0x

Já ho jeden rok zapomněla venku na balkoně a na jaře normálně rostl dál.Od té doby ho tam nechávám,na jaře ho přistříhnu a jede jak o závod...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]