Nejste přihlášen/a.
Tak schválně : co se bude lépe převážet - menší květináč s hodně prokořenělou rostlinou, u které nehrozí, že se bude vysypávat substrát a nebo čerstvě přesazená rostlina, která nebude ukotvená, bude nestabilní a substrát bude kyprý a bude se všude sypat? A také je dobré tvarovat, zmenšovat rostliny až na místě, což bych spojil i s tím přesazením.
Já bych se zařídila podle toho, jak je to pro Vás pohodlnější a výhodnější. Moje babička zastávala celý život názor, že se nebude podřizovat kytkám, ale kytky se podřídí jí, a tak je přesazovala, když se jí to zrovna hodilo, klidně uprostřed zimy. Jednou dokonce rozsekala vzrostlou diefenbachii sekyrou na několik kusů, ty zasadila... a světe, div se, rostly ostošest. Mojí babičce totiž rostlo všechno. Kytky asi pochopily, že jí bude úplně jedno, když uvadnou, a tak vesele rostly a dělaly jí radost. Naložte s Vašimi rostlinami stejně, koneckonců jsou to jen kytky.
AhojteJá bych je dle selského rozumu nechala v novém bytě malinko "rozkoukat,"aby se zaklimatizovaly a cca za 14dní bych je přesadila
Myslím, že budete mít dost jiných starostí. Přestěhoval bych je tak, jak jsou a stříhání a přesazování bych odložil, až na to bude čas. Nebojte se, ibišky snesou hodně a voskovka taky. Mám doma zrovna jednu, která byla zavřená v bytě po úmrtí nájemníka a víc jak půl roku jí nikdo nezalil. Vypadala hrozně, ale po přesazení, prostříhání a prořezání kořenů vypadá po půl roce takhle. Dokonce už i kvetla. A to jí mám na stolku uprostřed místnosti, protože jí nemám kam jinam postavit a žádnou zvláštní péči jí nevěnuju.
doplněno 23.11.13 17:02: Hmmm... ten žlutej list jsem taky mohl utrhnout
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.