Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte prosím někdo, co je tohle za rostlinu? Setkávám se s ní stále častěji, ale nemohu na to přijít.(toho popcornového řetězu si prosím nevšímejte)
Děkuji.
My pryšci běložilnímu říkáme PISTOLNÍK. Když dozrají jeho semena, střílí je po okolí a pokud zapadnou do květináce k jiné rostlině, vznikne "kukaččí mládě".
Jinak je mám taky takové dlouhé, ale rovné, takhle zkroucený jako je ten Váš, jsem ještě neviděla. Asi jste ho měl někde v tmavém koutě a on se dral za světlem, jinak si ten tvar nemohu vysvětlit. Jaga.
Mor českých domácností. Pryšec, nehezký pryšec. Kytky mají být na ozdobu a si myslím, že na tomto kousku není vůbec nic hezkého.
Protože to pravil profesor Větvička. A já s nim vřele souhlasím. Ve spoustě rodin je nějaký podivný útvar se štětkou zaprášených listů nahoře. Nikomu se nelíbí, ale všem je líto vyhodit ho. Je taková spousta úřasných, zelených, panašovaných, listových a kvetoucích pokojovek, až oči přecházejí. Místo nich všude trčí nehezký pryšec. Omlouvám se, je to můj názor, můj vkus, který nemusí být stejný, jako váš.
Babko, když se včes zařízne, rozvětví se a vytváří celkem pěkné tvary, navíc jeho obliba bude asi daná také tím, že je velmi nenáročný, a tak ho dovedou pěstovat i lidé, kteří jinak spolehlivě každou kytku umoří
Limetko, asi určitě máte pravdu. Asi to bude tím, že já tu rostlinu nemám vůbec ráda. Možná, že to bude tím, že jsem ji vždycky viděla ošklivou, v ošklivém květináči, s ošklivou zeminou. Pár kytek jsem si koupila jen proto, že jsem měla pocit, že je musím zachránit, že v tom výprodeji, nezalité, trpí. Ale tenhle pryšec ve mně vůbec žádné záchranářské pocity nevzbuzuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.