Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velmi zvláštní rostlina pěstovaná na poli

Od: pjpj* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, při procházce jsem narazila na pole, kde byly zbytky rostliny na obrázku. Vypadá to, že rostla na celém poli. Nevíte někdo, co to je za rostlinu?

Velmi zvláštní rostlina pěstovaná na poli
Velmi zvláštní rostlina pěstovaná na poli #2
Velmi zvláštní rostlina pěstovaná na poli #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Léčivá rostlina OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ. Kvete fialově. Asi před 10 - 15 lety se pěstovala docela hojně, dneska už spíš ojediněle. Jaga.

rostlin*

Aáááá máte pravdu ženská! Na ten jsem nevzdechl. Jo Ostropestřec!

rostlin*
hodnocení

0x

typujue na některou z rodu Echinops...je jich poměrně dost.Zkuste hledat.Třeba zde je jedna

figurek*
hodnocení

0x

jj, správně říká Baba Jaga. Ostropestřec Mariánský, česky a lidově Bodláčí Panenky Marie.

hodnocení

0x

V neděli bylo o ostropestřci povídání a recepty v pořadu Herbář na ČT1, mrkněte na to v archívu ČT, bylo to zajímavé i o dalších bylinkách...

ivanaf
hodnocení

0x

durman - taky jsem ho viděla na poli a divila se. Je zřejmě pěstovaný pro farmakologické účely

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]