Nejste přihlášen/a.
Bohužel nemám fotku, tak se budu snažit alespoň pořádně popsat: cibulovitá květina, široké, tuhé, tmavě zelené listy. Nevytváří žádný stonek, takže případné květy by rostly přímo z cibule (podobně jako klivie). Můžete mi poradit? stracena
Jestli jste si cibulí opravdu jistá, tak to s největší prvděpodobností bude hvězdník (amarylis). Touto dobou už by listy neměl mít. O pěstování:
Na jednom z obrázků je roslina jen s listy.
Pozor, klivie cibuli nemá. Pokud má ta rostlina spodek podobný klivii a listy krátké široké (volský jazyk, sloní ucho), může to být krvokvět haemantus albiflos.
Bimbam, to srovnání s klivií se týkalo jenom růstu květu. Klívii znám, mám jich několik. Ten krvokvět mě taky napadl, ale ten snad nemá tak tvrdé listy? Stracena
doplněno 08.11.13 19:11:Tak mnoho bodů pro Vás, Bimbam. Teď jsem si ten bílý krvokvět našla a je to přesně ono! Moc děkuji. Stracena
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.