Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znáte tuto cibulovinu

Od: cituska* odpovědí: 6 změna:

V květnu jsem dostala cibulu květiny, má prý kvést...ale zatím nic.

Trvalo dlouho než vůbec zakořenila a začala pomalu růst,teď už je pěkná ale na květ se zatím nechystá.

Znáte tuto cibulovinu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pravděpodobně krvokvět, haemantus multiflorus.

ukulele*

GRATULUJI a OBDIVUJI Vaše znalosti. Já na to vůbec nemohl přijít. Bimbam, těším se na fotku květenství...

Ukulele - děkuji, ale na velké zdůrazněné písmo to není. Když má člověk zájem a vyšší věk, tak má mnoho knih a mnoho květináčů. A zrovna tento krvokvět mám, jen zatím miniaturní z malé cibulky. Také je letos bez květu.

Cibule, co před lety spolehlivě kvetla, nějak zašla a o fotky jsem přišla, když mi klekl počítač.Teď odkvétá haemantus albiflos, zajímavé kvítko s ještě zajímavějším názvem - krvokvět bělokvětý.

Pro tazatelku ještě jeden z odkazů ohledně pěstování

plantica.cz/...

ukulele*

ten malý bělokvětý znám, ale tento znám jen z fotek květenství a vůbec bych neřekl, že to jsou blízce příbuzné rostliny, ale příroda nám činí všelijaké překvapení...

cituska*
hodnocení

Tak to jsem zvědavá zda se květu dočkám příští rok-vypadá krásně ten můj krvokvět

hodnocení

0x

Také jsme je doma měli. A na co takový nepřiléhavý název - krvokvět?

Tchyně jim prostě a jednoduše říkala ZÁCHODOVÁ ŠTĚTKA. Ten název nic nezastíral, vypadalo to opravdu tak! *:D* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]