Dostala jsem pár odkvetlých orchidejí, různých. Je na nich vždy nápis z marketu pouze orchidej. Je někde na internetu nějaký klíč pro určení zhruba o jakou orchidej se jedná? Všude jsou samá fota květů, ale ani ty už nemám bohužel k dispozici...
Nějak si myslim,že na těch cedulkách bylo napsáno víc.Nerozumim tomu,ale jak chcete určovat druh,když nemáte popis ani květu ani listu.K určení je botanickej klíč,ale je dobrý se ho nějak zaptat.Tak to zkuste ještě jednou z lepší otázkou.
corazon*
Popis listu samozřejmě mám, když mám celé rostlinky. Ale nejsem odborník na orchideje. Koupila jsem si knížku o orchidejích, ale jsou tam vdpodstatě jen fotky květů. Jde mi o určení rodů těchto orchidejí dle stavby rostliny, abych se o ně mohla přiměřeně postarat. Kdybych sem vložila fotky rostlin, pomohli byste mi je někdo identifikovat? Jinak Vám ráda vyfotím i cedulku na orchideji, nic na ní opravdu není. Na květináči je jen samolepka, kde je uvedeno orchidej a průměr květináče (((((
Myslím,že se o Cattleyu nejedná.Nemám odvahu do určení jednotlivých rostlin,ale alespoň přikládám jakýsi univerzál pro pěstování orchideí.Možná se k této otázce vyjádří i ukulele.
A ještě ten štítek, zmýlila jsem se, je to asi výška rostliny, ne rozměr květináče... ach ty markety...
mp*
Na fotkách vidím Dendrobia. Ta kytka s placatejma pahlízama by mohla být Cambria, ale těžko soudit bez květu. M
ryba*
tie čo sa kupujú v hypermarketoch majú napísané len MIX orchidea alebo tak nič konkrétne stým som sa aj ja už stretla. Je to smutné že si kúpiš kvet ktorí sa ti páči a ani pritom nevieš čo si si zakúpil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.