Nejste přihlášen/a.
Letos jsem navštívila Sicílii,mimo jiné mě tam zaujala zvláštní rostlina,rostla všude možně,v čase kdy jsem tam byla(koncem září) byla téměř bez květů s plody podobnými angreštu...,ale větší,při nepatrném dotyku,či jen malém zavadění o onu zelenou "kuličku" ta se s neuvěřitelnou silou rozprskla do všech stran cca 4-5m daleko,přičemž plod zůstal celý a okolo byla jen semínka,malá hnědá.Co to je?
Dobrý den, asi to bude Tykvice stříkavá. Podívejte se viz odkaz. Zdravím!
doplněno 06.11.13 10:42:Nemáte zač.
Tuto rostlinku jsem objevila loni na přelomu července a srpna v jižní Itálii. A taky jsem si moc lámala hlavu. Pak jsem si 23. 9. 2012 zadala dotaz: CO JE TO ZA OKURKY? a jedna rádkyně mi napsala, že je to skutečně TYKVICE STŘÍKAVÁ. Dlouho mi to vrtalo hlavou. Našla jsem je různě se rozrůstat po hřbitově. Jen měly žluté květy /Vaše spíš bílé/. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.