Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střih tlustice

Od: magdon® odpovědí: 8 změna:

Mám letitou tlustici. Za ta léta trochu zvlčila, potřebovala by nějakou úpravu. Lze tuhle kytku stříhat? Případně jak radikální střih snese bez následků?

Střih tlustice

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Oni se ty tlustice nemají moc upravovat, ale pokud máte potřebu ji nějak oříznout, nebojte se toho. Snažte se jí ponechat kulovitý tvar a to co odstraníte múžete použít na množení. Mám doma kousek, který se už plazí kamsi pryč od nádoby, ale protože ničemu nepřekáží, necháváme jí svobodu...

hodnocení

1x

Opravdu staré a mohutné tlustice docela pěkně kvetou.

Záleží na tom, jak moc máte místa i trpělivosti. Já bych neseřezávala. Snad jen něco malého odlomila a pěstovala novou mladu rostlinu.

jabraka*
hodnocení

1x

Připojuji se ke Strejcovi,spíše jen odstraň přebytečné výhony,zakoření volně ve vodě.

JABRAKA

hodnocení

No ona právě hojně koření i na živých výhonech, odpadávají z ní celé větve a ty se následně snaží zakořenit na koberci. Při bližším pohledu vůbec nevypadá dobře. Nechci jí množit, v okolí už další mladé nikdo nechce a kdybych si je měl nechávat, už bych se nevešel do bytu.

Střih tlustice #2

dobrman*
hodnocení

0x

tlustici můžete bez obav seříznout, snese i radikálnější řez

Tlustice snese "řez na pařez". Zima je pro to nejvhodnější období. sukulenty.estranky.cz/...

hodnocení

0x

Já bych ji nechala. Podle fotky má zajímavý tvar, vypadá jako bonsaj.

gabrusa*
hodnocení

0x

Nebojte se pořádného řezu. Tlustici se nic nestane. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]