Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Někde jsem četl,že rozdrcený polystyren odlehčí těžší půdu, mám pár kousku, které bych chtěl takto zužitkovat, chtěl jsem se zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenost a jakým způsobem se dá ten polystyren rozdrtit. Děkují za každou radu.
Dávat polystyren do půdy je barbarství, namíchejte na zlehčení spíše dobrou zeminu s pískem, a též popel ze dřeva, nebo rašelina je vhodná. Polystyrenové kuličky vidím v zemině v zahradnictví v květináčích s okrasnými rostlinami, ale na zahradu, kde se pěstuje zelenina bych to nechtěla z estetických důvodů. Polystyrenu se můžete zbavit ve sběrném dvoře /větší množství/, nebo se dává i do kontejnerů s plastovým odpadem.
Dobrý den, asi nejlépe drtit ručně a až na drobné kousky až kuličky. Toto potom promíchat se zeminou a následně zarýt do půdy. Dělejte to raději venku, protože to "sviní", ale zase nesmí foukat vítr. Zdravím!
Dávat polystyren do půdy je naprosto neekologické a zatěžující životní prostředí. Polstyren je třeba ekologicky zlikvidovat, v žádném případě sypat do volné přírody. Existují firmy, Které ho od Vás ZDARMA odeberou a dále využijí např. k výrobě izolací. Pokud chcete půdu provzdušit, použijte listovku, písek, v horším případě popel nebo keramzit.
Sice netuším co udělá v půdě ale manžel ho strouhal na struhadle na řepu, šlo to výborně (potřeboval 2 pytlíky na něco ke střelbě).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.