Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena vzrostlé třešně

Od: kakrij* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den.Minulí týden při silném větru spadla sousedovic stodola na mou vzrostlou třešeň(průměr kmenu 30cm).Jelikož nechce řešit situaci přes úřady,dohodli jsme se že se vyrovnáme mezi sebou,ale bohužel bez znalce nevím cenu stromu jakou mám požadovat po sousedovi.Poraďte prosím,jakou částku mám požadovat.Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
záleží na tom, jací jste kamarádi. Nechal bych si koupit mladý stromek třešně téhož druhu a nechte to na sousedovi kolik vám nabídne, zvažte jestli třeba nebudete potřebovat jeho služeb, třeba ...? viděl bych to tak kolem 5000kč, doufám, že na tom nechcete nějak vytřískat prachy?

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Nejdřív bych se zamyslel nad tim,co bych dělal,kdyby moje vzrostlá třešeň spadla na sousedovu stodolu.Zas by za to moh vítr a já bych hlásal,že za to může počasí.Stačilo by jen,aby vítr foukal na opačnou stranu a všechno by bylo jinak.Jestli ste dobrý sousedi,nebavte se vo penězích,kupte si třešně na kompoty na trhu a v zimě griotku v hospodě.A zasaďte spolu novej strom a opravte tu stodolu.
kakrij*
hodnocení

Abych to uvedl na pravou míru.Pozemek na kterém stodola stojí není nejméně 40 let využíván,a objekty,dům(ten už se zřítil před pár lety)a stodola byli ponecháni svému osudu.Majitelé byli několikrát upozorněni na dezolátní stav a odpadající kusy stodoly,ale objekt nijak nezajistily.I přesto nejsem s majitelem v konfliktu a chceme se spolu slušně domluvit,z čehož plyne,že na tom nechci nic vydělat.Za zničený plot a další dva malé stromky nic nepožaduji.

Tak to je pak těžký,zvyk je železná košile a tak za těch 40 let už došlo k pravidlu,že vono to nějak dopadne.Cena stromu vyjádřitelná dokonale neni a tak si snad jen od souseda v budoucích letech vemte množství třešní (nebo jejich cenu) odpovídající předchozím úrodám.Spíš je šance nějakýho rovnání na zničenym plotu.Z popisu vaší věci je viditelný,že vás soused pěkně se.e,ale vy v rámci udržení dobrejch sousedskejch vztahů vydržíte radši cokoliv,jen aby ostatní sousedi něco neřekli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]