Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,pěstujeme na záhoně mátu na čaj.Pozoruji,že hlavně teď na podzim,když se ochladilo je máta cítit jakoby psovinou nebo podobně.Taky má na sobě často tmavé fleky.Dá se s tím něco dělat?
Bylinka má již po sezoně. Nejlepší čas na sklizeň je květen - červen, ostříhat a usušit. Jak naroste během sezony, tak ostříhat ještě jednou, nebo dvakrát a potom jenom průběžně čerstvou podle chuti na uvaření čaje. Nyní bylinka zatahuje, ukládá se k spánku, míza - šťáva nevyživuje listy, ale jde do kořenů. Ty se vlivem chladu jak, uvádíte barví do černa, žluta. Rozpadá se chlorofyl. Od října používejte již sušenou mátu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.