Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,tato houba nám vyrostla na pařezu ořešáku,je to prosím hlíva ústřičná? A dole ve hlíně rostou tyto houbičky taky nevíme co jsou zač,jsou jedovaté?Děkuji za odpovědi.
Máte štěstí, také bych chtěl sbírat houby na zahrádce ! To velké je dle fotky hlíva ústřičná, jedlá, oblíbená. Ty malé by mohl být nějaký druh helmovky (rýhonohá, mléčná ...), v každém případě nejedlá. Když není vidět na spodek klobouku, třeň, barevný odstín, těžko přesně určit.
Helmovka to může být, tazatel si může vybrat asi z 30 druhů helmovek ...z atlasu, jak dodal clayman houbareni.cz/...
doplněno 24.10.13 23:15:Zkusím opravit, se mi to neotevřelo : houbareni.cz/...
pro mahan - omlouvám se, ale občas jsem trošku šprýmař, a když jste psali nahoře : na pařezu, tak já tam viděl a vidím pořád tu moji košíkovku růžovou ( resp. nahoře na pařazu proutěný košík s růžovými kytičkami)... jinak ty hlívy jsou fakt nádherné ! Už jsem neměl polévku, ani nepamatuji ..
Děkuji za odpovědi tak hlívu jsme měli k obědu je vynikající,ty malé houbičky je to helmovka a já si myslím červenobřitá.
Doufám,že jste se spletl,snad na zemi v hlíně,je podle Vás Košíkovka a na pařezu hlíva.Tu houbu s pařezu jsme již snědli a všichni žijeme tu ze země ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.