Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to hlíva ústřičná

Od: mahan odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,tato houba nám vyrostla na pařezu ořešáku,je to prosím hlíva ústřičná? A dole ve hlíně rostou tyto houbičky taky nevíme co jsou zač,jsou jedovaté?Děkuji za odpovědi.

Je to hlíva ústřičná

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máte štěstí, také bych chtěl sbírat houby na zahrádce ! To velké je dle fotky hlíva ústřičná, jedlá, oblíbená. Ty malé by mohl být nějaký druh helmovky (rýhonohá, mléčná ...), v každém případě nejedlá. Když není vidět na spodek klobouku, třeň, barevný odstín, těžko přesně určit.

sanyo*

Helmovka to může být, tazatel si může vybrat asi z 30 druhů helmovek ...z atlasu, jak dodal clayman houbareni.cz/...

doplněno 24.10.13 23:15:

Zkusím opravit, se mi to neotevřelo : houbareni.cz/...

doplněno 29.10.13 21:21:

pro mahan - omlouvám se, ale občas jsem trošku šprýmař, a když jste psali nahoře : na pařezu, tak já tam viděl a vidím pořád tu moji košíkovku růžovou ( resp. nahoře na pařazu proutěný košík s růžovými kytičkami)... jinak ty hlívy jsou fakt nádherné ! Už jsem neměl polévku, ani nepamatuji ..

mahan
hodnocení

Děkuji za odpovědi tak hlívu jsme měli k obědu je vynikající,ty malé houbičky je to helmovka a já si myslím červenobřitá.

haninka*

Tu hlívu Vám bledě závidím :)

sanyo*

Jóó, koněčně jsem je poznal - to na pařezu, to je přece Košíkovka růžová, no ale k jídlu k sakru není
mahan
hodnocení

Doufám,že jste se spletl,snad na zemi v hlíně,je podle Vás Košíkovka a na pařezu hlíva.Tu houbu s pařezu jsme již snědli a všichni žijeme tu ze země ne.

mahan
hodnocení

haninko děkuji,nejste sama.

lidus*

Také nám na pařezech v zahradě rostou houby-hlíva z ořechu není ta nejchutnější,zdála se nám nahořklá, oproti tomu Václavky z ořechu jsou chutnější jak z trnky.

jabraka*
hodnocení

0x

Ještě kdyby byly fotičky!

JB

mahan
hodnocení

Zkusím dát i ty dvě další fotky jsem nevěděla že je mám vložit najednou.

Je to hlíva ústřičná #2
Je to hlíva ústřičná #3

rnk*
hodnocení

0x

To na pařeztu vypadá na hlívu. To druhé neznám, takže bych to nejedl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]