Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kefírová houba nekefíruje

Od: moxa* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

mám asi dva měsíce tibetskou houbičku a normálně mi pracovala, ale teď asi týden mám s kefírem problémy, než se vytvoří, mléko se asi zkazí - i po 24 hod je řídké, divně "voní" i chutná. Pořád jsem to přičítala mléku (i když dávám dobré), ale začíná mi docházet, že problém má asi houba. Nejsem si vědoma, že bych jí ublížila. Asi třikrát jsem ji promyla v chlorované vodě, když jsem jinou neměla a houba byla fakt obalená...jinak myji vodou koupenou nebo aspoň převařenou, většinou nemyji vůbec, což je asi nejlepší. Tuším, že ji lidi normálně pod vodovodem proplachují, tak pochybuji, že by tohle byla příčina? Ani nevím, že bych ji tak myla poslední dobou. Pozná se nějak, že kefírka strádá? Dá se nějak zachránit?

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Kefírovku proplachuji denně nebo za dva dny, podle toho až je kefír hotový a to

studenou vodou z vodovodu. Pořádně ji v ruce properu, veškerý sliz musí fuč, když kefír zrovna nepotřebuji, nechám jeden den na lince a pak neslitý vrznu do lednice a i za týden je jedna báseň.

Nepoužíváte kovové nádoby, sítko , lžičku? Nepoužila jste teplou - horkou vodu? Nesvítilo na houbu sluníčko?

doplněno 24.10.13 21:59:

Za dva měsíce se vám musela zvětšit 4x - 5x. Odebíráte novu houbu a uskladňujete na horší časy v mrazáku?

moxa*
hodnocení

Všechno je umělohmotné, ta teplá voda mně taky napadla, liju převařenou vodu z konvice, ale propírám rukou, takže horká určitě ne, teplá být ale mohla :(. Myslíte, že vadí teplejší voda? Nevzpomínám si, kdy jsem ji použila, čili jestli to bylo ono. Každopádně byla chyba si nedat stranou, vůbec mne nenapadlo, že ji zničím. *zed* Chtěla jsem dělat i pro děti a tak, takže zatím mi nepřebývala. Ach jo :( Tak teď začít zas od nuly...

Děkuju za odpovědi

jabraka*
hodnocení

1x

Co kefírovka existuje,ví se o ní,že v tekutině mohou vzniknout patogenní mikroorganizmy.V tom případě je nejen zničena kultura,ale i mléko.Dokonce může být zdraví škodlivé.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]