Nejste přihlášen/a.
Stala se nám nemilá věc, než jsme tomu stihli zabránit, firma u dědy pokácela velký ořech (dvoják, hrozilo že spadne na střechu) ještě v době, kdy ořechy nebyly popadané. Zralé více méně jsou, ale jsou více mokré a měkčí, než ty co normálně spadnou. Ty sušší usušíme normálně na vzduchu ve slupkách, ale ty vlhké zplesniví, to je vidět. Rád bych je zachránil, i když pak třeba nebudou dokonalé, ale lepší než vyhodit. K dispoizici mám mrazák, běžnou sušičku ovoce i horkovzdušnou troubu. Máte nekdo zkušenost, jak je nejlíp zachovat? Nejraději vyloupané.
Vy sušíte ořechy v té zelené slupce? Nebo tím, že je sušíte ve slupkách myslíte ve skořápkách? Normálně vyloupejte ořechy z toho zeleného obalu a sušte na slunci v tenké vrstvě v bedýnkách. Ořechy normálně proschnou.
vyloupat z dužniny, pak nechte je uschnout, pak vyloupat. Pokud jsou posbírány resp. utrženy příliš brzo, projeví se tím, že jádra se scvrknou, můžou také zhořknout, vliv má , že jsou dlouho ve vlhku a začínají plesnivět, někdy plíseň ani nemusíte vidět, barva musí být na oko lahodná, každý ví, jak dobrá a správná jádra vypadají...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.