Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo z rádců poradit,proč mi žloutne asparágus?Mám ho asi 9let,jednou za 14 dní hnojím a někdy od srpna mě prosychá.V květinářství jsem se ptala a tam mi řekli,že mu asi chybí železo.Ale železo je v hnojivu.Tak nevím.Děkuji všem za vaše rady -Mařenka74
Nevíme jak je velký, v jak velké je nádobě, jaké má světelné podmínky. A kdy byl přesazovaný. Já spoléhám na ,,přírodní pěstování,, častější přesazování, každé dva roky, a to hnojení beru s rezervou, nějak se mi neosvědčilo pěstovat rostliny ve starém substrátu, i když se držely při životě, tak to nebylo ,,ono,,
Asparágus také vyžaduje dostatek světla, ale zase když píšete, že s ním máte devítiletou zkušenost, není něco jinak, než bylo před tím?
Pokud ho máš doma v bytě a topíte tak je to tím.Pokud u vás ještě nemrzne mužeš ho nechat venku nebo ho ostříhat a dát na okno a nebo ho mít v bytě a zametat a zametat a zametat a on na jaře zas obruste novyma listečkama.Já taky zametala několik roku ,šlahouny byly metr a pul dlouhé ale už mě to přestalo bavit tak ho dávám ven
Máte ho devět let, tak asi už víte, že nemiluje velké teplo. Nejlépe se mu daří v chodbě, kde se moc netopí. Tedy mluvím o topení radiátory, v zimě. Ale co se týče žloutnutí, tak to je nedostatkem hořčíku. Potřebuje postřik na list, tedy u asparágusu na větvičky, to k rychlejšímu "uzdravení". Ale když je už pozdě, tak ostříhat a hnojit hnojivem s obsahem hočíku. Já jsem koupila "hořkou sůl", jsou to granule a dají se rozpustit a použít jako zálivka k přihnojování, anebo postřik na list. Návod je napsaný na pytlíku. Hořká sůl má mnohostranné použití. Roztok na hnojení na list, míchám raději slabější, než je uvedeno a postřikuji rozprašovačem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.