Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, letos na přelomu srpna a září jsme byli na Korfu. Pro milovníky rostlin to byl ráj. Objevila jsem tam ale jednu, kterou neznám. Květy vypadají jako LIBORA, ale ta je ve žluté, ortanžové až červené barvě. A k tomu ty plody. Vypadala jako naše ostružiny, nemělo to trny, mělo to jiné listy a když jsem naivně zkusila jednu ochutnat, /a hned vyplivnout/ chuť to nemělo žádnou. Rostlo to tam víceméně jako plevel, často sice u domů, plotů a podezdívek, ale také v neudržované zahradě mezi plevelem. Nevíte někdo, co je to za rostlinu? Děkuji všem rádcům. Jaga.
doplněno 03.10.13 16:13:Kruciš, nezadařilo se.
Děkuji za radu, jsem z toho ale trochu jelen.Té Liboře to podobné je, ale z Itálie jsem zvyklá jen na ten druh, který má květy od žluté do červené/přes růžovou a oranžovou/. Celkově to z dálky připomíná oheň. V tomhle odstínu jsem ji nikdy neviděla. Dík. jaga.
Pro Emilku: Ano já jsem ji dosud znala jenom v těchto barvách, jak ukazujete Vy. Proto jsem nejdřív nechtěla věřit. Ale stavba i vzhled květů jsou podobné. A je jedovatá? To jsem tomu dala, že jsem to strčila do pusy. Ale hned jsem to vyplivla a nebylo mi nic. Já bych nikdy neznámou rostlinu neochutnávala, ale nevšimla jsem si květů a viděla jen ty ostružiny. Tak jsem si zobla. A když to nemělo ostružinovou chuť, vyplivla jsem to. To jsem si ještě mohla nepříjemně zpestřit dovolenou, kdybych to snad snědla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.