Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psi vino - roste jen po zdi?

Od: syfrig* odpovědí: 8 změna:

Dobry den,chci nechat přišti rok popnout zeď libi se mi břečťan,protože ji i v zimé zeleny,ale ten pry by lezl i po zemi a to nemužu potřebovat.Tak o psi vino poleze jen po zdi nebo take mi vleze i do zahonu?Co myslite vy jake mate zkušenosti-Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Měl jsem břečťan na domě téměř 10 let. Jak píšete, nádhera, celý rok zelený. Hosté obdivovali.
Druhá strana mince:
Do břečťanu se nastěhovali ptáci. Ranní zvukové projevy se ještě daly tolerovat. Ale jejich výkaly, které se množily, smrděly 24 hodin, v létě intenzivněji. Nedalo se spát při otevřeném okně. A množství broučků viditelných a dalších potvor neviditelných to bzl vrchol!
Ložnice a záchod těch opeřenců jsem zlikvidoval relativně jednoduše. Ovšem kořínky či přísavky, už jsem musel vytrhnout z omítky, zbytek drátěným kotoučem obrousit a nastříkat novou vrstvu omítky.
Toť má zkušenost.
syfrig*
hodnocení

na dum ho popnout nechci na ošlivou zeď od souseda postavil zidku pro plot,ktery nenatřel a jak zrezivěl rez teče po te ziďce a z me strany to vypada ošklivě.Jenže zeď je,ale jeho nebo ji překryt rakosem?Nevim zkusim vložit foto

uska*
hodnocení

2x

Mám obojí, břečťan i psí víno (teď je nádherné). Že vám výhony polezou do záhonu, to neřešte. Co je v záhonu, to přejedu sekačkou. Až opadne psí víno, čeká mě velký úklid listí včetně listového vysavače. Ale za tu krásu to stojí.

doplněno 02.10.13 15:55:

Psí víno mi po domě neroste. Nahoře i dole je na domě upevňená síť a prvním rokem mezi sítěmi jsem natáhla silonový vlasec. Zpočátku jsem výhony směrovala na vlasec a druhý rok i některé silony popraskaly, ale psí vímo má již svou síť. Dnes už je dům tak zarostlý, že musím 2 x do roka vystřihávat okna a hlídat výhony u hromosvodu a svodů, aby se nedostaly na střechu nebo neucpaly rýny. Přiklkádám foto z počátku výsadky psího vína.

doplněno 02.10.13 19:46:

@syfrig díky, taky si doma připadám jak v pohádce a navíc potok je pstruhový, žádný protivný soused, samota je samota, neměnila bych.

Psi vino - roste jen po zdi?
syfrig*
hodnocení

"uska"nooo nadhera krasné porostly dum a ten splav tam,kde to žiješ?Asi někde v pohadce :)

sebod*

uska. To je krásný místo... A bez toho porostu na domě by to nebylo ono...

horidoki53
hodnocení

0x

Břečťan leze tam kam jej nasměřjete. To znamená že pokud mu řeknete, lez po zemi, poleze po ní. Pokud ho postavíte a nasměřujete nahoru, poleze nahoru po stěně. Ale břečťan má své nevýhody, roste dlouho a je to ráj pro myšky myšoucí :)

Psí víno bych nebral vůbec. Listí opadá tudíž je toho dost co sklízet, taky jak to leze, tak to proleze i kolem trámu. Já jsem se psího vína zbavoval dva roky a nikdy více. Možná bude mít někdo jiný názor ale já už psí víno nechci ani cítit.

Každá popínavka, kterou necháte růst jak chce vám vleze do záhonu. Udělá to břečťan i loubinec.Volba mezi nimi by měla vycházet i ze světelných podmínek. Úpal snese loubinec, břečťan ne. Břečťan roste pomaleji a pro mě je barevně nudný (celý rok stále stejný).

lidus*
hodnocení

0x

Psí víno už nikdy více, roste všude a stále, nic nepomáhá. Plazí se po plotě, leze až na střechu, plazí se po zemi a prorůstá vnučce do pískoviště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]