Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tato houba jedlá?

Od: sebor® odpovědí: 8 změna:

Ahoj, dnes jsme byli na houbach a nasel jsem snad Vaclavky? Jsou mladoucke, asi se tezko pozna, jsou-li jedle. Jinak je to u nas s houbama bida, jen spousta bedel, prave delame rizky:). Zdravi Sebor

Je tato houba jedlá?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Houby, houby, houby, malý, velký, tlustý, tenký... kdysi jsem slyšel takovou písničku.

naše kolegyně lidka mi poslala fantastický odkaz

koukněte sami houbareni.cz/...

díky, Lidko! Za všechny...

hodnocení

Zapomnel jsem napsat, ze rostla primo na parezu. S.

doplněno 01.10.13 22:12:

Jeste jsem to vyfotil doma zblizka v detailu

doplněno 01.10.13 22:15:

a uz je v kosi:)!

Je tato houba jedlá? #2

monika123*
hodnocení

0x

Vaclavky maji sice medovou az tmavou barvu, ale jsou takove supinky na klobouku. Tyto je nemaji. Bedle? Tak my ani jednu, zato podoubaku plne kose, ale i malinke na zavareni, takze uroda. Jeste jsme nasli pravy hrib, klouzky a kremenace. Poprve za X let taky ryzce .) ale bedlu ani jednu...No, to jsem moc neporadila...asi to chce znalce.

doplněno 01.10.13 19:39:

Mohla by to byt vaclavka bezprstenna? houbareni.cz/...

sanyo*

Já bych řekl - Žlutotřepenitka cihlová - hořká nedobrá houba

doplněno 01.10.13 21:03:

hejkale- výborný, dávám za *1*

doplněno 01.10.13 21:07:

Lekl jsem se, když jsem tu moji žlutotřepenitku nenašel, ale je tam, pouze jako Třepenitka cihlová - myslím, že by to mohla být jednoznačně ONA !

Je tato houba jedlá? #3
Je tato houba jedlá? #4
monika123*

hmm...*palec* asi mate pravdu. Klasicka vaclavka urcite ne, ale tohle je to hodne podobne. Kazdopadne by mohla byt houba ze zlata, ale kdyz nevim, co to je, nesbiram a hlavne nejim

figurek*
hodnocení

0x

třepenitka svazčitá

houbareni.cz/...

Atlas Pilát Ušák říká že je nepoživatelná, takže ji raději ani neochutnávejte. *blee* *blee*

houbarenicz

Rozhodně se jedná o třepenitku svazčitou, která nejen, že je nejedlá, je jedovatá. Nepoživatelná je z důvodu obrovské hořkosti až trpkosti zasyrova i tepelně upravená (klidně ochutnejte a pak vyplivněte). Otrava sestává z průdkých průjmů a zvracení plus následné dehydratace,

hodnocení

Pred nasim domem, v blizkosti starych smrkovych parezu, ted rostou tyto houbicky. Ne, ze bych je chtel na smazenici, ale zajimalo by me, jak se jmenuji a jsou-li jedle. Diky! Sebor

Je tato houba jedlá? #5
Je tato houba jedlá? #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]