Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dnes jsme byli na houbach a nasel jsem snad Vaclavky? Jsou mladoucke, asi se tezko pozna, jsou-li jedle. Jinak je to u nas s houbama bida, jen spousta bedel, prave delame rizky
. Zdravi Sebor
Houby, houby, houby, malý, velký, tlustý, tenký... kdysi jsem slyšel takovou písničku.
naše kolegyně lidka mi poslala fantastický odkaz
koukněte sami houbareni.cz/...
díky, Lidko! Za všechny...
Vaclavky maji sice medovou az tmavou barvu, ale jsou takove supinky na klobouku. Tyto je nemaji. Bedle? Tak my ani jednu, zato podoubaku plne kose, ale i malinke na zavareni, takze uroda. Jeste jsme nasli pravy hrib, klouzky a kremenace. Poprve za X let taky ryzce .) ale bedlu ani jednu...No, to jsem moc neporadila...asi to chce znalce.
doplněno 01.10.13 19:39:Mohla by to byt vaclavka bezprstenna? houbareni.cz/...
třepenitka svazčitá
Atlas Pilát Ušák říká že je nepoživatelná, takže ji raději ani neochutnávejte.
![]()
Rozhodně se jedná o třepenitku svazčitou, která nejen, že je nejedlá, je jedovatá. Nepoživatelná je z důvodu obrovské hořkosti až trpkosti zasyrova i tepelně upravená (klidně ochutnejte a pak vyplivněte). Otrava sestává z průdkých průjmů a zvracení plus následné dehydratace,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.