Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o pomoc při určování následujících květin. Zde je soupis toho, co jsem se již pokusila určit.
*03
Teda, Petro, ty tvé otázky, to je skutečný rébus. Ty rostliny jsou vyšisované, jako by byly nejmíň 10let po sběru, navíc mi nepřipadají lisované v lisu, ale spíš sušené na houni někde na peci. Je to hrůza. Takhle se rostliny do herbáře nepřipravují! Nejdou mi odstavce, takže píši všechno za sebou, snad se vyznáš: 3/ PRYŠEC CHVOJKA 7/ RDESNO /bližší druh z toho neurčím/ 12/ ČERNOHLÁVEK OBECNÝ 21/ HLUCHAVKA PITULNÍK 22/ HLUCHAVKA SKVRNITÁ /ale může to být taky NACHOVÁ/. Těžko se to nechá takhle rozlišit /sešené, focené.../ K té nachové se nyní přikláním víc. 23/ KNOTOVKA 24/TURAN KANADSKÝ 25/ nevím, nedá se určit 6/ ZVONEK KOPŘIVOLISTÝ Jaga.
To nic není, babičko, s brouky a ptáky jsem na tom daleko hůř. Kytky a houby mě prostě přitahují víc. Jaga.
Dobrý den,
rostliny si můžete zkusit sama určit v Botanické fotogalerii ( botanickafotogalerie.cz/...). Je zde pokročilý formulář na vyhledávání druhů podle mnoha parametrů ( botanickafotogalerie.cz/...
S pozdravem
Dana M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.