Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za houby

Od: wydra® odpovědí: 7 změna:

Nejsem si podle atlasu jista, máte nekdo znalosti na urovni techto dvou houbicek? Dekuji za kazdou poznamku.

Co je to za houby
Co je to za houby #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ta na prvním obrázku nevím, ale na druhém by to mohla být líha srostlá. Nejedlá .

hodnocení

0x

První by mohla být strmělka přehrnutá.

fotka.atlasrostlin.cz/...

doplněno 20.09.13 20:49:

Na prvním obrázku by eventuelně mohla být také strmělka, např. tato:

naturfoto.cz/...

Strmělky raději nesbírat.

hodnocení

Ano, ja se take domnivam, ze je to okrove strmelka. Pisi o ni, ze byvala jedla a ted ze neni, ze obsahuje male mnozstvi muskarinu. Ovsem presto, ze mam dobrou fotku, tak jsem nenasla zadny foto obrazek, kde bych mohla 100% rict, ze je to totez. U te druhe take ne. Proto jsem vlozila sem, kdyby se tu nahodou vyskyl nejaky mykolog. Ze zvedavosti asi poslu na nejaky mykologicky web. Tech par hub samozrejme v kosiku ozelim, ale rada houby sbiram a celkem i dost druhu a tak ty co neznam a vyskytuji se ve vetsim mnozstvi, rada poznam. Tak, jen ze zajmu, Nejsem sberac za kazdou cenu. Mam se rada !

Diky za snahu i ochotu!

floro*
hodnocení

0x

To pvní je kuřátko neboli liška.

hodnocení

Ale to si ze me delas legraci, ne? Ty opravdu radsi na houby nechod, nejvetsi adept na otravu houbama, kdyz nepoznas lisku!? No nic, diky, keep smiling :), :)

Dívám se do atlasu (Atlas hub, Ladislav Hagara) a první mi připadá jako strmělka přehrnutá nebo taky trochu jako liška Friesova. Na fotce nerozeznám přesně barvu.

drustvo-bisernica.si/...

To druhé může být strmělka listomilná

biolib.cz/...

floro*

Milá Vydro, já se domnívám, že jde o lišku, ovšem podle fotky, kdybych ji měla v ruce, tak to třeba trvdit nebudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]