Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o pomoc. Pořizujeme kotě a nikde jsem se nedopídila, jestli je stínovka jedovatá.
Víte někdo?
Předem děkuji.
Julie
Já si myslím, že kde jsou v bytě kočky, je třeba dát skoro všechny rostliny pryč. Naši kocouři ožírali všechno. Nechali bez povšimnutí pouze tlustici a šefleru. A ten nový, tomu se zdá šeflera velmi zajímavá a už ji okoštovává. Ožírají kytky v květináčích i ve vázách. Když jdu přát, nesu vždycky květináč se šnytlíkem. Radost mají všichni. Dokonce nepomohlo, dát rostlinu třeba nahoru na kuchyňskou linku nebo pověsit pod strop. Vzal si míru a hup, byl u ní!
Dobrý den,
moc děkuji i když vidina bytu bez kytiček je smutná...nechám se překvapit
Přeji příjemný den.
Kytičky v bytě s kočkami mají tu nevýhodu, že ikdyž nejsou jedovaté, kočky po nich blinkají a mají srajdu. A majitel špatné spaní a vyluxovanou peněženku u veta. Nepomůže tráva v květináči, protože ta je z obchodu nějak rychlená a hnojená a průšvih je na cestě. Prostě, kočky žerou kytky. Všechny. A blinkají z nich.
rostlinky.cz, tak jsem ve vašem odkazu našla i tu výše zmiňovanou šefleru, o které jsme si mysleli, že je bezpečná! Šnytlík, když se vydaří, tak je také pěkný. Akorát kočkám smrdí z pusenek. Ale jsou zdravé! :D
Prosím Vás, asi se zeptám hloupě, ale pochopila jsem správně, že postčí vypěstovat šnytlík? Oni ho také žerou?
A moc děkuji za větu o trávě a hnojení, už jsem si říkala, že jí pořídím - to bych si dala
Doma vypěstovaná tráva, to je vpohodě. Naši koupili květináč s trávou, prý pro kočky v Kaufu a kocouři se vyblili a vyprděli z podoby. Kupujeme květináč s pažitkou. Někdy vydrží déle, někdy ho zlikvidují za dva dny. Okusují šnytlík s chutí. Hovínko po něm mají pěkné. Pak je kočičí šáchor, ale s tím zkušenosti nemáme. Vidívám ho na francozském okně se dvěma mainkami. Ale moc ožraný není. :D
Kočky se myjí a olizují ostrými jazýčky. Chlupy, které z kožíšků vytahají spolu s nečistotami spolykají a v zažívání se jim utvoří bezoáry, kterých se potřebují zbavit. Každý chovatel sice používá pastu, ale kočky instinktivně žerou rostliny, které jich bezoárů zbaví. Proto to nadšené pro rostliny.
Dobrý den, také jsem žádnou informaci o jedovatosti této rostliny nenašel, tak patrně jedovatá nebude. A třeba to kotě nebude ani zajímat. Ještě si počkejte na názor jiných, jestli mají osobní zkušenost s touto rostlinou. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.