Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Polyscias Balfouriana jedovatá?

Od: juliem* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

prosím o pomoc. Pořizujeme kotě a nikde jsem se nedopídila, jestli je stínovka jedovatá.

Víte někdo?

Předem děkuji.

Julie

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si myslím, že kde jsou v bytě kočky, je třeba dát skoro všechny rostliny pryč. Naši kocouři ožírali všechno. Nechali bez povšimnutí pouze tlustici a šefleru. A ten nový, tomu se zdá šeflera velmi zajímavá a už ji okoštovává. Ožírají kytky v květináčích i ve vázách. Když jdu přát, nesu vždycky květináč se šnytlíkem. Radost mají všichni. ;) Dokonce nepomohlo, dát rostlinu třeba nahoru na kuchyňskou linku nebo pověsit pod strop. Vzal si míru a hup, byl u ní!

Je Polyscias Balfouriana jedovatá?
juliem*
hodnocení

Dobrý den,

moc děkuji i když vidina bytu bez kytiček je smutná...nechám se překvapit :)

Přeji příjemný den.

Kytičky v bytě s kočkami mají tu nevýhodu, že ikdyž nejsou jedovaté, kočky po nich blinkají a mají srajdu. A majitel špatné spaní a vyluxovanou peněženku u veta. *plac* Nepomůže tráva v květináči, protože ta je z obchodu nějak rychlená a hnojená a průšvih je na cestě. Prostě, kočky žerou kytky. Všechny. A blinkají z nich. *plac*

doplněno 24.09.13 16:12:

rostlinky.cz, tak jsem ve vašem odkazu našla i tu výše zmiňovanou šefleru, o které jsme si mysleli, že je bezpečná! *plac* Šnytlík, když se vydaří, tak je také pěkný. Akorát kočkám smrdí z pusenek. Ale jsou zdravé! :D

juliem*
hodnocení

Prosím Vás, asi se zeptám hloupě, ale pochopila jsem správně, že postčí vypěstovat šnytlík? Oni ho také žerou? *sok*

A moc děkuji za větu o trávě a hnojení, už jsem si říkala, že jí pořídím - to bych si dala *uf*

Doma vypěstovaná tráva, to je vpohodě. Naši koupili květináč s trávou, prý pro kočky v Kaufu a kocouři se vyblili a vyprděli z podoby. Kupujeme květináč s pažitkou. Někdy vydrží déle, někdy ho zlikvidují za dva dny. Okusují šnytlík s chutí. Hovínko po něm mají pěkné. ;) Pak je kočičí šáchor, ale s tím zkušenosti nemáme. Vidívám ho na francozském okně se dvěma mainkami. Ale moc ožraný není. :D

doplněno 25.09.13 15:17:

Kočky se myjí a olizují ostrými jazýčky. Chlupy, které z kožíšků vytahají spolu s nečistotami spolykají a v zažívání se jim utvoří bezoáry, kterých se potřebují zbavit. Každý chovatel sice používá pastu, ale kočky instinktivně žerou rostliny, které jich bezoárů zbaví. Proto to nadšené pro rostliny. ;)

juliem*
hodnocení

Moc děkuji a přeji pěkný den *slunce*

rostlinkycz*
hodnocení

1x

Stínovka patří mezi jedovaté rostliny. bydleni.idnes.cz/...

lytta
Je smrtelně jedovatá! Zejména listy obsahují vysoce účinný glykosid polyscianin s kardiotonickým účinkem. K exitu kotěte stačí 1-2malé listy. Stačí? To byl vtip, neni to jedovatý vůbec. Ale nezdá se vám, že to trochu přeháníte? To bych se spíš bál aby ho někdo neotrávil úmyslně.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, také jsem žádnou informaci o jedovatosti této rostliny nenašel, tak patrně jedovatá nebude. A třeba to kotě nebude ani zajímat. Ještě si počkejte na názor jiných, jestli mají osobní zkušenost s touto rostlinou. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma šeflera

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]