Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakládání zelí

Od: stanin* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych si naložit sterilované zelí, červené i bílé. Loni jsem ho nakládala, i když se všechno snědlo, nebylo takové, jako kupuji v obchodě. Nevíte někdo, co tam všechno dávají? Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xixi*
hodnocení

0x
Na stream.cz si najdete porad A dost!m, je tam dil o kysanem zeli. Budete se divit co tam je a co neni. Treba tam najdete i to, ktere kupujete. Jinak jedine precist slozeni.

rnk*
hodnocení

0x

Jestli jsem to správně pochopil tak vám nejde ani tak o to jak je nákládané zelí z obchodu, ale chcete dobrý recept.

Podívejte se zde: labuznik.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Už jsme tu o nakládaném zelí četli.Sterilované zelí je něco jiného.Obě ale velice záleží na tom,jak je co nejjemněji nakrájeno.Pak na druhu zelí,tak i na způsobu fermentace.Na sterilované zelí se používá nálev,těch je řada receptů.

JABRAKA

uska*
hodnocení

0x

Vždy jsem zelí do sklenic zalívala dekem. Vloni jsem vyzkoušela tento recept a jiné zelí již nechci. Nezavařuje se, je výborné i jako příloha k čemukoliv.

Zeli nakládané bez nakladače (deka), bez zavařování. Jen nacpat do sklenit a víčkem uzavřít

10 kg zelí, 3,5 litru vody, málo přes deci octu, 1 1/2 kg cibule, 40 cukerínu (možno i méně), 20 dkg soli, 1/2 balíčku kmínu, hrst horčičného semínka, 1 sáček pyrosiricitanu draselneho (10g)

pozn. nedávám hořčičná semínka

rnk*

No ale ty uměly sladidla!?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nakládání zelí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]