Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych si naložit sterilované zelí, červené i bílé. Loni jsem ho nakládala, i když se všechno snědlo, nebylo takové, jako kupuji v obchodě. Nevíte někdo, co tam všechno dávají? Děkuji za odpověď
Jestli jsem to správně pochopil tak vám nejde ani tak o to jak je nákládané zelí z obchodu, ale chcete dobrý recept.
Podívejte se zde: labuznik.cz/...
Vždy jsem zelí do sklenic zalívala dekem. Vloni jsem vyzkoušela tento recept a jiné zelí již nechci. Nezavařuje se, je výborné i jako příloha k čemukoliv.
Zeli nakládané bez nakladače (deka), bez zavařování. Jen nacpat do sklenit a víčkem uzavřít
10 kg zelí, 3,5 litru vody, málo přes deci octu, 1 1/2 kg cibule, 40 cukerínu (možno i méně), 20 dkg soli, 1/2 balíčku kmínu, hrst horčičného semínka, 1 sáček pyrosiricitanu draselneho (10g)
pozn. nedávám hořčičná semínka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.