Pokud opravdu dokonale vyschla, zachránit se nedá. Příčinou může být příliš mnoho tepla, ale také přehnojování nebo používání neupravené vody z vodovodu... Azalka vyžaduje teplotu do 15°C a dostatek světla - ne však přímé slunce! Ideální je severní okno... strejc
zdravím stejně postiženého pozůstalého Chtěla jsem zjistit odpověď na stejnou otázku. Takže už chápu, že se se svou nádhernou bílou vytouženou azalkou fakt můžu jen pietně rozloučit.
Měla jsem stejný problém,azalka mi vyschla,lístky opadaly,to ani nemluvím o květech.Dala jsem ji na parapet k oknu,dál zalívala a ona se vzpamatovala a dokonce přes vánoce nádherně růžově kvetla...a to upozorňuji zalívám vodou z vodovodu,protože jsem si řekla,že ji rozmazlovat prostě nebudu.Radka
jaja28*
Radečko to jsi měla opravdu velké štěstí, že se ti kytička vzpamatovala. Málo kdy se to stává. Azalka chce opravdu chladnější prostředí a nejlépe odstátou pokud možno ne vápenatou vodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.