Nejste přihlášen/a.
dobrý den, lze použít např. zelený čaj, nebo jaké máte zkušenosti?
Nevím na co konkrétně hnojivo potřebujete, ale mě se osvědčila voda za akvária s trochou toho blivajzu z filtru, nebo při odkalování.. - důkazem jsou mi všechny mé rostliny, dokonce si pro vodu chodí i kamarádky : ))
doplněno 13.09.13 10:03:Teď mě ještě napadlo, že babička používá lógr z kafe : )
Jako přírodní hnojivo používám hodně rozředěný slepičí trus.Přímo od slepiček se musí namočit a nechat vykvasit.
Nevím, kolik pokojovek máte. ale když koupíte půl kila kristalonu (do 100 Kč), zředíte to na 500 l zálivky a to už na nějakou dobu vydrží. Nehnojíte přeci s každou zálivkou. Nebo si kupte pytlík Cereritu a občas do květináče zamáčknete pár granulek a máte za pár korun hnojení na několik let. Laciné přírodní, které nebude v bytě smrdět, neznám.
Hnojivé látky jsou buď organického původu,nebo anorganického původu.I to,že je hnojivo ve formě minerálních granulí,neznamená to,že by nebylo "přírodní".Většina strojených hnojiv slouží k doplnění minerálů(biogenních prvků),které v půdě chybí a žádným jiným způsobem se doplnit nedají.Vyrábějí se z přírodě těžených hornin.Organická hnojiva - chlévská mrva,kompostové zeminy,a nakonec i ty rostlinné zbytky,čaj,kávová sedlina a pod,dodají půdě jen přebytek dusíku.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.