Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň,smrek na záhrade sa pokryl v priebehu 2týždňov nejakým povlakom, celý kmeň, je to dokonca aj na zemi (ale susedne smreky nie su postihnute - mozno zatial), viete prosim poradit o co sa jedna, prikladam foto,dakujem pekne, Alexander
Připomíná mi to Vlnatku krvavou, ale na smrku se tuším nevyskytuje. Kousek odloupněte a pod lupou to prohlédněte.
Dobrý deň,ďakujem za ochotu a radu, odlúpol som aj kúsok kôry, ale tam nejaké postihnutie nevidím. To, čo je biele na kmeni, je hustá sieť akokeby nadýchanej pavučiny, ktorá je lepkavá. Zotrel som zopár úsekov na mikroténový sáčok a videl som, že sa v tom objavujú malé červy možno dlžky 3-4mm a aj nejaká malá voška, ale to sa mohla "pripliecť" pri tom stere. Kúpil som prípravok Mospilan a skúsim, ako to zaberie. Ale nakoľko je postihnutý smrek, po celej dlžke cca 10m a už to prechádza aj na konáre a dokonca susedný smrek, záchrana je asi otázna. Ešte raz ďakujem, s pozdravom, Alexander
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.