Nejste přihlášen/a.
Mám na zahradě jablon " Melodie " každy rok plody bez problému a letos má skoro všechny jablíčka červivé.Nikdy jsem stromek nestříkala žádnou chemii proti škůdcum. Čím to může být? Budu muset v příštim rocesnad dát nějaky postřík, a jaky? Děkuji za radu.
Červivost je známka toho,že vaše jablka jsou zdravá a bez jakékoliv chemie.Pokud jde ovšem o vyšší úroveň červivosti,není co závidět,zvláště,když Vám kupř.začínají brzy padat plody.Čtěte prosím a ekologicky odčervujte .,) e-zahradnik.cz/...
doplněno 31.08.13 16:39: Rádo se stalo,pěkný den i Vám
Pozrite na stránky o ovocinárstve. Napr. obaľovač jablčný má niekoľko generácii. A ťažko sa strieka, ak máte klasický vysoký strom.
Poznáte známu repliku zosnulého J. Satinského? On zdôrazňoval , že má rád červivé jabĺčka, lebo keď je jablko dobré pre červíka, je dobré aj pre neho!
Wamp. A co je to obalovač na jabloni?
floro, dík. Jasně, že vím, co je obaleč. Jen jsem se ptal na to, že pokud něco najdu na internetu, přepapouškuju to tady, dostanu za to body, tak bych alespoň měl umět to správně opsat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.