Dobrý den, potřebovala bych jen poradit, jestli jsem Guzm. přesadila ve správný čas. Její mateří rostlina byla ještě zelená, ale květ měla už 3 měsíce odrostlý. Až teď jsem se dočetla, že mám u ní malé nechat až do doby, kdy umře, což mě sice mrzí, ale s tím již nic nenadělám. Posílám foto. Rostlinky už jsou celkem velké.. Moc děkuji za odpovědi.
Dobrý den, je těžké fundovaně odpovědět,když nevíme jaký má mladá guzmania kořenový systém, ale domnívám se, že pokud tam byly nějaké kořínky, tak šance na přežití je, ale opravdu si netroufám. Já sám mladé rostliny neodděluji dříve, než po odkvětu zajde původní rostlina.
martinxx1
To já jsem Guzmanii nerozděloval vubec,až proste mateřská rostlina zašla tak jsem jí odřízl a nechal dvě donože,jen jsem to přesadil do většího,neodděluji ani banánovník,v přírodě rostliny taky nikdo neodděluje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.