Nejste přihlášen/a.
Vídám na plotech tuto rostlinu. Je to popínavka. Na vrchu plotu udělá několik vztyčených bílých drobných kvítků. Zaujala mne hlevně plodnice, kterou jsem vyfotil. Říkáme jí ježek. Jsou v ní čtyry semena, podobná dýňovým. Semena jsem si uložil na příští rok, ale nevím jak se pěstuje a co to vlastně je. Děkuji za odpověď.
Je to Štětinatec laločnatý, z rodu tykvovitých, takže nenáročný na pěstování. Stejně se pěstuje jako cukety, dýně a melouny. Je to mimořádně rychle rostoucí popínavka na plot nebo zakrytí nepěkné zdi. Pěstuje se ve vlhké půdě, na slunci až v polostínu. Semena musí být zralé, vysévají se na podzim nebo na jaře v dubnu. Plody se nekonzumují. Později se může rozmnožovat i sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.