Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím přesazovat?

Od: lenik* odpovědí: 2 změna:
Dostala jsem dracenu skoro 2 metrovou,s ní je v květináči ještě 5 menších,nedovedu si představit,jak bych ji přesazovala,nejsem chobotnice a pomocníci se nehlásí.Stačí,když budu hnojit nebo se přesadit někdy musí?Několik dracen doma mám a větš.mě k přesazení donutí kořeny prorostlými do obalu,ale na tuhle velkou si netroufám,leda tak do žkvětináčů...Díky za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

to je poměrně těžká otázka, občas vídávám tak velké rostliny v tak malých květnících, že je to až těžko uvěřitelné! No, v každém případě to vyzkoušej také! Nepřesazuj, jen zalévej a hnoj a sama uvidíš...

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Starší rostlina by se měla přesazovat alespoň jednou za tři roky. Doporučil bych přesazení do větší nádoby -asi o třetinu. V dolní části by měla být drenáž, ve vrchní pak směs substrátu, hlíny a písku ( 1 : 2 : 1 ). Pokud by pak již nebylo přesazování možné, dalo by se shora přisýpat novou směs, která by při zalévání shora pozvolna prostupovala ke kořenům. Současně lze přihnojovat jakýmkoliv růstovým hnojivem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]