Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prevence proti sviluškám

Od: naspatricek® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Poslední tři roky mám velký problém se sviluškami ve skleníku. Napadají všechny rostliny krom kaktusů. Obzvláště fatální přístup mají k okurkám, melounům a paprikám, méně k rajčatům. Věděl by někdo nějakou prevenci? Vím, že lepové pásy na ně nepůsobí, draví roztoči a vosičky je hodně komplikovaný a ne zrovna levný postup.

Něco čím by se preventivně zabránilo osídlení a rozšíření tohoto škůdce ve skleníku. Postřiky, když se tam objeví, většinou už napadené rostliny nezachrání.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

2x

U nás má skleník na starost manželka, ale vím, že po x omylech nakonec zvítězila pomocí agrobio.cz/...

Tady je povídání o sviluškách a chtěl bych upozornit na přípravek Nissorun. konoptikum.cz/...

hodnocení

2x

Dobrý den. Od zahradníka jsem dostala radu, jak zabezpečit okurky ve skleníku proti sviluškám.
Doporučil mi postřik Vertimec. Také mi vysvětlil, jak postříkat skleník. Každý postříká okurky ve skleníku a tím to končí. Svilušky jsou i na stěnách skleníku a v koutech, když se provádí postřik, musí se vystříkat celý skleník i stěny a kouty.
Důležité je ošetřit i zem. Svilušky se na zimu zavrtávají do země.

Jsou to jen rady, které jsem dostala a budu používat, tak je dávám dál. Viky

doplněno 26.08.13 05:00:

Přípravků proti sviluškám je hodně, ale tento má pomáhat, tak nevím.

limetka*
hodnocení

0x

S dravými roztoči a vosičkami ale nemáte pravdu, použití není komplikované, jen to nezabere tak rychle jako chemické prostředky a musíte jich nasadit doporučené množství na rozlohu skleníku. S veškerými biologickými přípravky mám dobrou zkušenost, ale na okrasných rostlinách také používám chemii, účinek nastupuje bezprostředně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]