Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červivění třešní / řešení

Od: renniemonie odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

máme pozdní třešen neznámé odrůdy. Její plody jsou vlastně vždy mimořádně červivé. Chci se zeptat, co proti tomu dělat? Koupit nějakou konkrétní odolnou odrůdu a tuhle vykácet nebo se dělá nějaký biologický/chemický postřik?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Červivost třešní způsobuje vrtule třešňová. Ranné odrůdy napadení většinou "utečou", ale pozdní jsou napadány všechny. Odolnou odrůdu proti červavosti neznám. Postřik se dělá příslušným insekticidem v době náletu vrtule. Dobu zjistíte podle chycených jedinců na žluté lepové pásy, které dáte na větve stromu.

doplněno 02.07.13 20:21:

Odkaz kvetky je právě na lepové pásy.

kvetka*
hodnocení

2x

Jednou jsem úspěšně použila toto - agromanualshop.cz/...

Musí se zavěsit v době, kdy jsou třešně ještě jen žluté - to je právě pro vrtuli doba, kdy klade malé vrtule .

Takže letos už je to pryč*bzum*

limetka*

Výborně, kvetko, mám se žlutými lepovými lapači stejnou - dobrou zkušenost. Jen jsem to letos nestihla, tak jsem si zakázala při konzumaci na červíky myslet. Ani se do třešní nepodívám ;) a jsou výborné!

lidus*

Letos jsme to nestihli a tak jíme a sušíme je i s červíky a na zavaření ponořím třešně na noc do octové vody a pak naběračkou červíky seberu.

kvetka*

*smich*stihne se - dobře, nesthne se- taky dobře..

ale u nás to bylo až moc, máme pozdní chrupku a srdcovku a červíci vykukovali ze všech stran..

ještě jsem si vzpomněla - tenkrát jsme měli asi 6 slepic - a holky celý podzim parkovaly jen a jen pod třešněma, hrabkaly a zobaly, jestli tam na zemi byla vrtule třešňová v nějaké zazimovací podobě? nevím ...

jirbar*
hodnocení

1x

Karešova nečerviví. Nebo Německá rychlice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]