Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme pozdní třešen neznámé odrůdy. Její plody jsou vlastně vždy mimořádně červivé. Chci se zeptat, co proti tomu dělat? Koupit nějakou konkrétní odolnou odrůdu a tuhle vykácet nebo se dělá nějaký biologický/chemický postřik?
Červivost třešní způsobuje vrtule třešňová. Ranné odrůdy napadení většinou "utečou", ale pozdní jsou napadány všechny. Odolnou odrůdu proti červavosti neznám. Postřik se dělá příslušným insekticidem v době náletu vrtule. Dobu zjistíte podle chycených jedinců na žluté lepové pásy, které dáte na větve stromu.
doplněno 02.07.13 20:21:Odkaz kvetky je právě na lepové pásy.
Jednou jsem úspěšně použila toto - agromanualshop.cz/...
Musí se zavěsit v době, kdy jsou třešně ještě jen žluté - to je právě pro vrtuli doba, kdy klade malé vrtule .
Takže letos už je to pryč
Výborně, kvetko, mám se žlutými lepovými lapači stejnou - dobrou zkušenost. Jen jsem to letos nestihla, tak jsem si zakázala při konzumaci na červíky myslet. Ani se do třešní nepodívám a jsou výborné!
Letos jsme to nestihli a tak jíme a sušíme je i s červíky a na zavaření ponořím třešně na noc do octové vody a pak naběračkou červíky seberu.
stihne se - dobře, nesthne se- taky dobře..
ale u nás to bylo až moc, máme pozdní chrupku a srdcovku a červíci vykukovali ze všech stran..
ještě jsem si vzpomněla - tenkrát jsme měli asi 6 slepic - a holky celý podzim parkovaly jen a jen pod třešněma, hrabkaly a zobaly, jestli tam na zemi byla vrtule třešňová v nějaké zazimovací podobě? nevím ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.