Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám u baráku cca 4500m2 bažiny, teď tam rostou osiky a topoly, ale ty rostou pomalu. Ctěl bych něco na topení, co bude rust rychle. Bohužel nemohu (nechci ) tam dát japonské topoly protože žena je alergická na topol, takže hledám něco co bude rychle rust a dobé na topení
díky za rady
Mimochdem. Japonske topoly ejsou na topeni zase takova vyra. Tedy pokud nemate atomatisky kotel na stepku. Jak topol rychl roste, tak ma vcelku :"ridke"drevo a neni problem, ze kdyz protopite ve smrku 20prm, tak v topolu 30 i vice prm za sezonu. CIli dusledku se vice nadrete a casteji prikladate.
To je právě to že olše a jasany tam mám taky. A chci je dát pryč. (kvůli té alergii) jinak k tomu jak je to mokré mysty je voda pořád a zbytek jen cca týden podešti stojí voda pak už se potom dá i přejít
doplněno 04.05.13 22:08:K TOMU KOTLY: KOTEL ZATÍM NEMÁM, TEĎ HO ALE ŘEŠÍM. Mám dost ploch na pěstování takže budu topit obilím, štěpkou apod.
Známý má pavlovnii v zahradě, takže můžu soudit, že zas až tak rychle neroste (tedy pokud se bavíme o klasickém zahradním druhu P. tomentosa). Má ji tam cca deset let a průměr kmene možná tak do 30 cm. A o její medonosnosti taky nemám iluze, protože za tu dobu viděl tak 4 květy. Sice velmi bohatě nasadí (opravdu na každém konci jakékoliv větévky), ale vždy poupata pomrznou. Každopadně, chci jí dát šanci a zkusit ji na našem pozemku v 600 m n.m. Nejen pro dřevo, ale i pro včely. Tak se pak ozvu, jak to dopadlo ![]()
Nemám nic proti alergikům, ale to že vykácíte pár stromů na vašem pozemku, vaší paní stejně nepomůže. Navíc téměř nic neroste rychleji než topol a osika. Vykácením se také zbavíte akorát výkonných odvodňovacích zařízení. A co by mohlo růst rychleji jako např. ta pavlonia, tak na zrovna mokré půdy nesnáší. Takže sumasumárum, nic jiného vám nezbývá. Nebo důkladně odvodnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.