Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak množit kanadské borůvky?

Od: jeniik* odpovědí: 4 změna:

Něco jsem si sice přečetl,ale zeptám se.1.Mohu množit kanadskou borůvku tak že bych odryl kousek větvičky, nebo keříku i s kořenem od velkého (dospělého,letitého) keře? Jaká je šance že se ujme? Přihrnutím hlíny na větvičku a jejím zakořeněním se mi množení nedaří. Případně jak maximalně starý výhonek bych měl od keře oddělit? Mám oddělit jen větvičku s kořínkem, nebo část keříku? 2.Mohu toto dělat celoročně, nebo jen na jaře a na podzim? Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ankety99*
hodnocení

0x

Dáte dvě k sobě, necháte je o samotě a pak počkáte 9 měsíců a jsou rozmnožné...

edyss*
hodnocení

0x

Loni jsem v dubnu přihrnul ke dvěma rostlinám 10cm zeminy a přikryl trávou (pilinami), v září odstřihl výhonky s kořínky (bylo jich šest- více jich nezakořenilo) a přesadil do květináče a nechal na záhoně přes zimu viz foto. Množil jsem to poprvé. Jinak mám 26 keříků borůvek a minulý týden jsem z nich měl ještě koláč.

Jak množit kanadské borůvky?
jeniik*
hodnocení

A mnou navrhovaná varianta že bych oddělil větvičku i s kořeny, je to možné i takto množit?

doplněno 03.05.13 18:10:

Ještě doplním, děkuji za odpovědi.

edyss*

Ano, vpravo na obr. jsou takto odstřižené dvě starší větvičky v květináči minulý rok z těch šesti.

Jak množit kanadské borůvky? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]