Nejste přihlášen/a.
Něco jsem si sice přečetl,ale zeptám se.1.Mohu množit kanadskou borůvku tak že bych odryl kousek větvičky, nebo keříku i s kořenem od velkého (dospělého,letitého) keře? Jaká je šance že se ujme? Přihrnutím hlíny na větvičku a jejím zakořeněním se mi množení nedaří. Případně jak maximalně starý výhonek bych měl od keře oddělit? Mám oddělit jen větvičku s kořínkem, nebo část keříku? 2.Mohu toto dělat celoročně, nebo jen na jaře a na podzim? Děkuji za rady.
Loni jsem v dubnu přihrnul ke dvěma rostlinám 10cm zeminy a přikryl trávou (pilinami), v září odstřihl výhonky s kořínky (bylo jich šest- více jich nezakořenilo) a přesadil do květináče a nechal na záhoně přes zimu viz foto. Množil jsem to poprvé. Jinak mám 26 keříků borůvek a minulý týden jsem z nich měl ještě koláč.
A mnou navrhovaná varianta že bych oddělil větvičku i s kořeny, je to možné i takto množit?
doplněno 03.05.13 18:10:Ještě doplním, děkuji za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.