Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výchovný řez muchovníku

Od: h2o odpovědí: 2 změna:

Koupila jsem si muchovníky,přišly jen takové "proutky" s kořeny. Zaštípla jsem jen špičku a tak nasadily nové větvičky (zatím ale jen)na špičce. Je začátek května-začnou rašit i ty spodní pupeny? Neměla bych kmen zaštípnout třeba na 5-6 pupenů od země, aby se vytvořil keř? Díky!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalov*
hodnocení

0x

Zdravím,není nutné.Muchovník je keř.Je klasický připad tzv. bazitonního větvení,t.j. vyráží nové výhony od země. Zjednodušeně řečeno,roste jako keřový rybíz akorát není rozkladitý. Zaštipovat není nutné. Nechte ho růst. Má hodně adventivních pupenů obráží od spodu.Lze zmlazovat cca po 4 až 5ti letech podobně jako zmiňovaný rybíz,t.j. vystříhat cca jednu třetinu až u země.(Je potřeba mít nůžky na silné větve). Pro zajímavost dodám,že muchovník lze zapěstovat i jako stromek.

limetka*
hodnocení

0x

Muchovník mám, nestříhám, keř je široký 2 m, vysoký 3 m a plodí jako blázen - dole sklízí pes, uprostřed my a nahoře kosáci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]